Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pokračuje hlavné pojednávanie v kauze vraždy Kuciaka: Na pláne sú listinné dôkazy, číta sa výpoveď Tótha

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka Zobraziť galériu (3)
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka (Zdroj: Topky/Maarty)

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde pokračuje hlavné pojednávanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica Martina Kušnírová. Pojednávania sa z obvinených zúčastňuje Marian Kočner a Darko Dragić.

Kauza vraždy novinára Jána Kuciaka je spojená aj s prípravou vrážd prokurátorov. Obvinení sú Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Darko Dragić, Dušan Kracina a Tomáš Szabó. Posledný menovaný sa k skutku priznal a je vylúčený na samostatné konanie. Na poslednom hlavnom pojednávaní ako prvý vypovedal Marián Markovič. Markovič je Zsuzsovej bývalý partner a má s ňou dcéru. Markovič vypovedal o tom, ako sa zoznámil so Zsuzsovou. 

"Spoznali sme sa, začali sme spolu chodiť, narodila sa nám dcéra a potom sa to pokazilo. Boli sme spolu ešte asi rok a potom sme sa rozišli. Mali sme veľmi zlý vzťah, nedávala mi dcéru. Teraz sa s ňou už stretávam, je to lepšie." Zsuzsovej expartner vypovedal aj o tom, ako si Andruskó od neho požičiaval peniaze.

Pokračuje hlavné pojednávanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka (Zdroj: Topky/Maarty)

Vypovedať mal aj Peter Tóth, tomu sa však nepodarilo doručiť predvolanie, nakoniec ho predsedníčka senátu Ružena Sabová dala predviesť. Tóth odmietol vypovedať. "Vzhľadom k tomu, že som bol obvinený pre stránku Na pranieri, poškodil by som si, pretože sa to týka aj tohto pojednávania. Vypovedať nebudem," povedal Tóth. Výpoveď Petra Tótha nariadil aj Najvyšší súd, keď vrátil vec na prejednanie Špecializovanému trestnému súdu. Tóthovi to pripomenula aj predsedníčka senátu. Podľa prokurátora je odmietnutie Tótha vypovedať sčasti neopodstatnené. 

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka
Zobraziť galériu (3)
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka  (Zdroj: Topky/Maarty)
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka
Zobraziť galériu (3)
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka  (Zdroj: Topky/Maarty)

"Navrhujem, aby svedok vypovedal aspoň k častiam, ktoré sa netýkajú jeho trestného stíhania," povedal prokurátor. Predsedníčka senátu nakoniec rozhodla, že Tóth vypovedať nemusí, jeho výpovede sa čítajú dnes. 

Viac o téme: PojednávanieSúd Ján KuciakMarian KočnerVražda Kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu