Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tóth roky vypovedal o Kočnerovi, teraz ho musela predviesť polícia: VIDEO Zo súdu doslova UTIEKOL!

Petra Tótha predviedla na hlavné pojednávanie s Kočnerom polícia Zobraziť galériu (4)
Petra Tótha predviedla na hlavné pojednávanie s Kočnerom polícia (Zdroj: Topky/Maarty)

PEZINOK - Exsiskár a bývalý kamarát obžalovaného Mariana Kočnera doslova utiekol z budovy Špecializovaného trestného súdu. Na pojednávanie ho musela predsedníčka senátu Ružena Sabová dať predviesť políciou. Vypovedať však odmietol.

Peter Tóth bol utajeným svedkom v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Niekoľko rokov vypovedal o tom, že vraždu si objednal jeho niekdajší kamarát Marian Kočner, ktorý je v kauze obžalovaný. 

Najvyšší súd po rozsudku Špecializovaného trestného súdu vrátil vec na prejednanie do Pezinka a nariadil aj výpoveď Petra Tótha. Toho sa však prvýkrát predvolať nepodarilo, druhýkrát sa ospravedlnil. Na poslednom pojednávaní mal vypovedať o 10:30, v budove súdu sa však nenachádzal. 

Peter Tóth doslova utiekol zo Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (Zdroj: Topky/Maarty)

Predsedníčka senátu Ružena Sabová ho preto dala predviesť políciou. Krátko po dvanástej ho policajti priviedli. Tóth sa od začiatku správal agresívne, novinárovi odhodil ruku s mikrofónom a do pojednávacej miestnosti vošiel bez slova. Tam senátu oznámil, že vypovedať nebude. 

Petra Tótha predviedla na hlavné pojednávanie s Kočnerom polícia
Zobraziť galériu (4)
Petra Tótha predviedla na hlavné pojednávanie s Kočnerom polícia  (Zdroj: Topky/Maarty)
Petra Tótha predviedla na hlavné pojednávanie s Kočnerom polícia
Zobraziť galériu (4)
Petra Tótha predviedla na hlavné pojednávanie s Kočnerom polícia  (Zdroj: Topky/Maarty)

"Napriek tomu, že tento senát si o mne myslí, že som mentálne retardovaný, som poučeniu porozumel a vypovedať nebudem,“ povedal Tóth. Odôvodnil to tým, že je proti nemu vedené trestné stíhanie, ktoré sa týka sledovania novinárov a stránky Na pranieri, ktorú prevádzkovali spolu s Kočnerom. Predsedníčka senátu Sabová po krátkej porade skonštatovala, že Tótha vypočúvať nebude, pretože by si tým mohol privodiť trestné stíhanie. Jeho výpovede budú prečítané. 

Zo súdu doslova ušiel

Peter Tóth ešte začiatkom septembra na sociálnej sieti avizoval, že dobrovoľne vypovedať nepríde. "Neposlušnosť voči štátu prejavujem odmietnutím akceptovať predvolanie na hlavné pojednávanie v trestnej veci obžalovaných Kočner a spol., ktoré je naplánované na 19. septembra 2022. Opakovane som o tom písomne informoval súd a dnes som poslal aj doporučený list prokurátorovi," napísal, okrem iného, Tóth. 

Peter Tóth vypovedal aj v kauze motákov, ktoré mal Kočner posielať z väzby
Zobraziť galériu (4)
Peter Tóth vypovedal aj v kauze motákov, ktoré mal Kočner posielať z väzby  (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Potom, čo sudkyňa akceptovala jeho odmietnutie výpovede, Tóth mohol opustiť pojednávaciu miestnosť. Na otázky novinárov opäť odmietol odpovedať a zo súdu doslova utiekol cez parkovisko. 

Viac o téme: VýpoveďPeter TóthŠpecializovaný trestný súdMarian KočnerVražda Kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu