Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Naď si v Ostrave prevzal Českú a slovenskú transatlantickú cenu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministrovi obrany SR Jaroslavovi Naďovi (OĽANO) v piatok počas Dní NATO v Ostrave oficiálne udelili Českú a slovenskú transatlantickú cenu. V sobotu o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Minister pri tejto príležitosti vyzdvihol, že odborná bezpečnostná a zahraničnopolitická komunita pozitívne vníma prácu slovenského rezortu obrany pri budovaní obranno-bezpečnostných vzťahov medzi Slovenskom a Českom i v záujme pevného ukotvenia členstva SR v NATO a EÚ. "Som naozaj poctený a mimoriadne si to vážim. V neposlednom rade som vďačný za ocenenie nášho úsilia pri podpore Ukrajiny. Spolu s kolegami v rezorte budeme robiť naďalej všetko pre to, aby bolo Slovensko v bezpečí a aby sme našim priateľom pomohli z celých síl. A to presne tak, ako nám oni pomohli v našom národnom povstaní proti nacizmu," uviedol Naď.

Naď si v Ostrave
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Doplnil, že toto ocenenie dostali za desaťročie jeho udeľovania viaceré osobnosti svetovej politiky, ako napríklad Madeleine Albrightová, Anders Fogh Rasmussen, Carl Bildt, Karel Schwarzenberg či Eduard Kukan. Česká a slovenská transatlantická cena je iniciatíva s cieľom odmeňovať osobnosti, ktoré významne prispeli k slobode a demokracii v strednej Európe, posilneniu transatlantických vzťahov a začleneniu stredoeurópskych krajín do euroatlantických štruktúr. Ocenenie udeľujú dvakrát ročne, a to na bratislavskej konferencii Globsec a na Dňoch NATO v Ostrave.

Viac o téme: OstravaJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu