Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kollár rokuje o riešení situácie s parlamentnými stranami: Nevylučuje ani zvolanie okrúhleho stola

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) rokuje individuálne s parlamentnými stranami o riešení situácie a fungovaní parlamentu. Počas piatka sa stretol so zástupcami SaS. Uviedla to Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová. Ak by individuálne rokovania k ničomu neviedli, predseda podľa jej slov nevylučuje ani zvolanie okrúhleho stola, no momentálne to nie je aktuálne.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová doplnila, že sa stretli so zástupcami koalície a vymenili si predstavy o ďalšom fungovaní. Liberáli chcú napríklad, aby sa medzi prvými na riadnej schôdzi prerokovali zákony týkajúce sa riešenia energetickej krízy a pomoci ľuďom. "Čakáme na reakciu. Je snaha sa dohodnúť, uvidíme, aká bude finálna dohoda," uviedla. Dodala, že v utorok sa SaS bude prezentovať, a tým podporí otvorenie schôdze.

Archívne video: Heger skonštatoval, že noví ministri sú kvalitné posily, Matovič si zavtipkoval s kačkou pre Káčera 

Heger skonštatoval, že noví ministri sú kvalitné posily, Matovič si zavtipkoval s kačkou pre Káčera (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga na sociálnej sieti potvrdil, že sa dohodli na otvorení schôdze v utorok. Rokovali podľa jeho slov o konkrétnych návrhoch zákonov a podpore pre ne. "Pri niektorých zákonoch bude ešte rokovanie pokračovať," poznamenal s tým, že stretnutie bolo vecné a konštruktívne.

V parlamente sa mala počas týždňa začať plánovaná riadna schôdza, plénum však nebolo uznášaniaschopné. Neprezentovali sa poslanci z SaS ani zvyšok opozície. Kollár preto odsunul začiatok rokovania na utorok (20. 9.). SaS dopredu avizovala svoj postup. Chcela si urobiť prieskum parlamentných síl a zistiť, kto z opozície pomôže menšinovej vláde otvoriť rokovanie.

Viac o téme: Okrúhly stôlSaSBoris KollárParlamentné strany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu