Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Premiér podporí 48 projektov sumou 300-tisíc eur na popularizáciu vedy a inovácie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽANO) podporí zo svojej rezervy sumou 300.000 eur projekty na popularizáciu vedy a inovácie. Spolu zafinancuje 48 projektov. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Na Slovensku máme mnoho šikovných žiakov, študentov, vedcov a výskumníkov, ktorým často chýba podpora a sú nútení svoje nápady realizovať v zahraničí. Veda a inovácie sú oblasti, v ktorých vidím budúcnosť našej krajiny," uviedol Heger. Dodal, že vďaka ich rozvoju možno vychovať generácie, ktoré budú zmýšľať smerom vpred a zároveň prilákať aj atraktívnych investorov.

 

SUMOU 300 000 EUR PODPORÍM VEDU A INOVÁCIE 💡 Na Slovensku máme mnoho šikovných žiakov, študentov, vedcov a...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Sunday, September 18, 2022

Aktivity sú zacielené aj na deti z marginalizovaných skupín

Peniaze pôjdu napríklad Krajskej knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove. Tá chce zážitkovými workshopmi FABolous LABoratory prezentovať digitálne technológie a naučiť návštevníkov základy programovania. Aktivity sú zacielené aj na deti z marginalizovaných skupín a ich rodičov, poznamenal predseda vlády.

Podporený bude podľa Hegera turnaj mladých fyzikov, do ktorého sa zapájajú žiaci z 20 škôl. Slovensko sa priemerne umiestňuje na piatom mieste. Minulý rok získali slovenskí mladí fyzici druhé miesto, poukázal. Financie poputujú aj Slovenskej organizácii pre výskumné a vývojové aktivity na realizáciu podujatia Európska noc výskumníkov 2022, priblížil Heger ďalší z projektov.

Viac o téme: ProjektyPremiérInovácieEduard HegerVeda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu