Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krok SaSky spustil ešte väčšiu várku hádok: Viskupič sa pustil do Stančíka, škoda, že si hlasoval s fašistami!

Viskupič sa pustil do Stančíka. Zobraziť galériu (2)
Viskupič sa pustil do Stančíka. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po stredajšom ráznom ultimáte zo strany liberálov z SaS voči premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) zrejme už koalícia nikdy nebude v takom stave, ako sme ju poznali doteraz. Hádky, konflikty a nezhody vyvrcholili tlačovkou, ktorá dáva predsedovi vlády najavo, že má čas do konca leta si rozmyslieť, či Igor Matovič odíde alebo nie. Hádky by s príchodom tohto ultimáta, leta a dovolenkami možno mali utíchnuť, no udial sa presný opak!

archívne video

Strana SaS vypovedala koaličnú zmluvu! Premiérovi dali ultimátum, inak ich ministri podajú demisiu (Zdroj: Topky/Maarty)

Aj tento brífing, naopak, spustil novú lavínu urážok, hádok, výčitiek a nespočetné množstvo statusov na sociálnej sieti. Svoj pridal aj mladý poslanec za OĽaNO Andrej Stančík, ktorý sa v posledných dňoch neslávne zviditeľnil hlasovaním za prorodinný balíček a prelomenie veta prezidentky, pričom predtým avizoval, že ak to bude s hlasmi fašistov, tak to neurobí.

Budúcnosť koalície a hlasovanie s fašistami

Stančík status pridal ešte pred samotnou republikovou radou SaS, ktorá sa konala v stredu poobede. Písal o tom, že sa rozhoduje o budúcnosti koalície, ktorá priniesla po 20 rokoch reformy a očistu.

Na to mu odpísal šéf finančného výboru Marián Viskupič zo SaSky, ktorá ultimátum dala. "Ahoj Andrej. Škoda, že si takto zodpovedne neuvažoval, keď si spolu s fašistami (a proti vôli 2 koaličných partnerov) prijímal hlúpy a nezodpovedný balíček Igora Matoviča," pripomenul Stančíkovi minulosť Viskupič.

Krok SaSky spustil ešte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Stančík)

Prišiel si o povesť rozumného chlapa

Viskupič mu tiež dal najavo, že si kedysi jeho hodnoty a postoj váži, no zmenilo sa veľa vecí. Už počas hlasovania o balíčku sa podľa neho hlasovalo o budúcnosti koalície "Ja si ťa veľmi vážim, ale tým hlasovaním si aj ty prišiel o svoje hodnoty a povesť rozumného chlapa," uzavrel Viskupič. Stančík zatiaľ na tento komentár neodpovedal.

Viac o téme: KomentárStatusSaSMarián ViskupičAndrej StančíkVypovedanie koaličnej zmluvy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu