Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sme rodina môže v jesenných voľbách spolupracovať s Hlasom, ĽSNS či Republikou

Tlačová konferencia strany Sme rodina Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia strany Sme rodina (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina nemá problém spolupracovať s mimoparlamentným Hlasom-SD i ďalšími mimoparlamentnými či opozičnými stranami v jesenných voľbách. Vyhlásil to predseda Sme rodina a parlamentu Boris Kollár. Niekde sa podľa neho môže stať, že dôjde k vytvoreniu partnerstva s ĽSNS či mimoparlamentnou Republikou.

"V rámci komunálnych štruktúr nemáme problém s akoukoľvek mimoparlamentnou a opozičnou stranou, pokiaľ pôjde o slušného kandidáta, urobiť spoločnú podporu takémuto kandidátovi," povedal Kollár na pondelkovej tlačovej konferencii. 

Sme rodina môže v jesenných voľbách spolupracovať s Hlasom, ĽSNS či Republikou (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Šéf parlamentu odporučil straníckym štruktúram uzatvárať partnerstvá s Hlasom. Nevylučuje ani spoluprácu pri podpore kandidáta aj s ĽSNS alebo Republikou. "Túto politiku robme v parlamente, ale dolu ide o ľudí. To sú kandidáti, ktorých si vyberú ľudia, ktorí ich budú zastupovať a ktorým dôverujú," vysvetlil Kollár.

Boris Kollár
Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár  (Zdroj: Topky/Maarty)

Vzhľadom na budúcnosť sa podľa neho nedá zložiť vláda bez Hlasu. "Každý, kto sa trošku triezvo pozerá na vec, si musí dnes uvedomiť, že táto vládna koalícia, prípadne ešte niektoré strany, ktoré sú teraz mimoparlamentné, to bez Hlasu nebudú môcť zostaviť," vyhlásil. "Teraz sa tváriť, že nám Hlas smrdí, je veľmi smiešna predstava, bez Hlasu to asi nebude možné," pripomenul. Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Ich termín v pondelok vyhlásil predseda parlamentu.

Viac o téme: VoľbyĽSNSRepublikaSme rodinaHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu