Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Najnovší PRIESKUM je tvrdou ranou koalícii: Hlas a Smer delí od vlády len málo! Extrémisti dostali stopku

Ako dopadol posledný prieskum? Zobraziť galériu (2)
Ako dopadol posledný prieskum? (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Maarty, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Po niekoľkých týždňoch tu máme opäť ďalší exkluzívny prieskum o politických stranách. Tento prieskum, ktorý pre Zoznam.sk vypracovala agentúra Polis odpovedá na otázku, kto by v tejto chvíli vyhral prípadné parlamentné voľby.

Ak by sa parlamentné voľby konali dnes, ich víťazom by sa stala strana Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim, ktorú by volilo 19 percent opýtaných respondentov. Nasledoval by ju Smer-SD so ziskom 16,7 percent a na treťom mieste je strana SaS so ziskom 10,2 percent.

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 13. až 20. apríla 2022 a vykonala ho agentúra Polis Slovakia pre Zoznam.sk. Telefonický prieskum prebiehal na vzorke 1108 respondentov, starších ako 18 rokov, na území celej SR.

Najnovší PRIESKUM je tvrdou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Agentúra Polis)

Nasledujú strany Sme rodina (8,2 %) a OĽaNO (8,1 %). Ďalším v poradí je KDH so ziskom 6,5 percent. Aliancia by získala 6,4 percent a za ňou Progresívne Slovensko so 6,2 percentami.

Pred bránami parlamentu

Tu sa situácia láme, pretože strana Republika so 4,9 percentami by sa tesne do parlamentu nedostala. To isté platí pre Kotlebovcov-ĽSNS, ktorí by získali rovné štyri percentá. Za nimi je koaličná Za ľudí so ziskom 2,3 percent. Národniari sa umiestnili na trinástom mieste so ziskom 2,1 percenta.

Viac o téme: PrieskumPolitické strany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu