Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dobrá voľba a Umiernení žiada o preplácanie nákladov za testovanie

Tlačová konferencia strany Dobrá voľba a Umiernení Zobraziť galériu (4)
Tlačová konferencia strany Dobrá voľba a Umiernení (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Dobrá voľba a Umiernení žiada o okamžité spustenie preplácania nákladov za testovanie. Podnikatelia podľa strany úverujú štát tým, že sa snažili pomôcť pri posune pandemickej krivky odchytávaním infikovaných ochorením COVID-19, a tým sa zabránilo hromadnejšiemu šíreniu vírusu. Uviedli to členovia strany v stredu na tlačovom brífingu.

Strana Dobrá voľba a Umiernení žiada o preplácanie nákladov za testovanie (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Žiadame o okamžité spustenie preplácania týchto nákladov, ktoré podnikatelia mali s testovaním. Zároveň ak štát očakáva, že testovanie bude na dobrovoľnej báze za náklady podnikateľov, apelujeme na to, že službu, ktorú si chce niekto objednať, by si mal byť schopný aj zaplatiť," povedal spolumajiteľ nábytkárskej spoločnosti Decodom Roman Gejdoš.

Dobrá voľba a Umiernení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podpredseda strany Alojz Hlina vyhlásil, že nesúhlasia so zmenou pandemickej PN. "Do 1. decembra platilo to, že pandemickú PN prvých 10 dní preplácal štát vo výške 55 % vymeriavacieho základu. Táto skutočnosť bola zrušená. Od 1. decembra pandemickú či karanténnu PN platí zamestnávateľ," pokračoval s tým, že s príchodom variantu omikron sa odhaduje nárast počtu infikovaných ochorením COVID-19. Ľudí, ktorí budú chorí alebo ktorí budú v karanténe, bude podľa Hlinu veľa. "Naším návrhom je, aby pandemickú PN preplácal štát," komentoval.

Dobrá voľba a Umiernení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nárastom cien energií žijú podľa predsedu strany Tomáša Druckera nielen domácnosti, ale aj podnikatelia. "Pre podnikateľské prostredie to môže byť posledný klinec do rakvy. Vláda by mala vyššiu DPH, ktorú vyberie z vyšších cien za energie, podnikateľskému sektoru v nejakých stimuloch vrátiť," dodal.

Dobrá voľba a Umiernení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: TestovaniePreplácanieNákladyDobrá voľba a Umiernení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu