Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Škandál komunikácie ministerky s Tóthom: Útek pred novinármi, unikli ďalšie pikantné detaily! Práca aj sex

Milanová hovorí, že komunikácia medzi ňou a Tóthom bola ukradnutá. Zobraziť galériu (5)
Milanová hovorí, že komunikácia medzi ňou a Tóthom bola ukradnutá. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Peter Korček)

BRATISLAVA - Kauza komunikácie ministerky kultúry Natálie Milanovej a pravej ruky Mariana Kočnera Petra Tóhta naberá na obrátkach. Po tom čo na verejnosť unikli správy o ich pracovnej spolupráci Milanová tvrdí, že v tom čase o Tóthových väzbách nevedela a komunikáciu navyše niekto ukradol. Topky však majú k dispozícii aj ďalšiu komunikáciu, ktorá naznačuje, že ich vzťah bol oveľa bližší.

Milanová sa dnes pred rokovaním vlády k uniknutej komunikácii vyjadrila prvýkrát pred novinármi, pričom pred ďalšími otázkami zutekala.

Ministerka kultúry Natália Milanová tvrdí, že jej komunikácia s Petrom Tóthom bola ukradnutá (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


Ministerka Milanová čelí škandálu: Konverzácia s Kočnerovou pravou rukou, unikli správy o spolupráci


Súkromná komunikácia bola ukradnutá, tvrdí Milanová

"Ide o ukradnutú komunikáciu z roku 2012, to znamená spred desiatich rokov, kedy som Petra Tótha spoznala ako svojho pracovného kolegu a osobne som netušila nejaké prepojenia na odsúdeného Mariana Kočnera," povedala v stredu ráno súčasná ministerka.

"Čo sa týka komunikácie, ide o súkromnú komunikáciu súkromných osôb spred môjho vstupu do politiky. Ak má niekto záujem hrabať sa v tejto komunikácii, nech sa páči," zopakovala včerajšie stanovisko Milanová, ktorá s Tóthom podľa uniknutých správ zdieľala zrejme oveľa viac, ako len pracovnú agendu.

Pikantnosti po strávenej noci

Včera zverejnená komunikácia však evidentne nebolo ani zďaleka všetko. Dvojica Tóth a Milanová (v tom čase Gálisová, pozn. red.) sa v roku 2012 bavila aj o oveľa pikantnejších témach, ako bola práca. Ich debata sa totiž v ďalších správach naznačuje oveľa bližší vzťah.

Škandál komunikácie ministerky s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

 

Tóthova minulosť a sledovanie Kuciaka

Vzhľadom na to, akú má Peter Tóth minulosť je táto komunikácia pomerne znepokojujúca. Mal byť totiž sám Tóth, kto podľa všetkého zhotovil fotografie zo sledovania neskôr zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Tóth je tiež pomerne známy tým, že vyplávalo na povrch aj jeho kamarátstvo s dnes už odsúdeným Marianom Kočnerom. V 90. rokoch sa tiež angažoval v SIS a súčasne popri tom vykonával profesiu novinára.

Talianska televízia Rai 1
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/rai.it)

Milanová paradoxne rieši ústavný zákon o ochrane novinárov

Spojenie Tótha a Milanovej z minulosti je v súčasnej dobe minimálne alarmujúce aj preto, že je to práve Milanová, ktorá sa venuje aj legislatíve v rámci profesie novinárov. V novembri mala totiž na stole novelu návrhu ústavného zákona, ktorý má riešiť ochranu novinárov a slobodu médií. O tom sa malo rokovať v koalícii. "Návrh tohto zákona, ktorý bude zastrešujúcim pre aktualizované mediálne zákony, chceme predložiť do legislatívneho procesu vo verzii, s ktorým bude všeobecný súhlas,“ zdôraznila ministerka.

Natália Milanová a Eduard
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Spomínajú sa aj Milanovej blogy, ktoré kedysi zverejňovala na stránke denníkov Pravda a SME ešte s pôvodným priezviskom Gálisová. Aj v rámci úpravy týchto blogov Milanová v minulosti niekoľko rokov spolupracovala s Petrom Tóthom a mali mať aj kamarátsky vzťah.

Má na svedomí aj kritické blogy o Lipšicovi

Práve Milanová mala totiž stáť aj za kritickými blogmi voči dnešnému špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. V októbri 2013 zverejnila totiž na webe SME blog s názvom Prečo by ste si mali prečítať Lipšicove esemesky.

"Prečo ľudu nedopriať tento ľahko zrozumiteľný edukačný ‚step by step‘ materiál pre rozkošnícke dvojice nad 18 rokov?“ písala Gálisová.

Škandál komunikácie ministerky s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

"Tento praktický manuál s pracovným názvom Pikantný príbeh Danielita a tigrice Zuzany od októbra 2011 do januára 2012 ponúka čitateľovi zážitok z erotického iskrenia,“ pokračovala v blogu Gálisová.

Viac o téme: KomunikáciaPeter TóthNatália Milanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu