Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ulicami Trnavy niekto šíri strach! Antivaxeri prerazili dno: Na leták o vraždení ľudí upozornila aj polícia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR, gettyimages)

TRNAVA – Hoaxy a konšpirácie nie sú iba vecou sociálnych sietí. Hoci posledné mesiace sme boli svedkami ich šírenia najmä touto modernou formou, nechýbajú ani klasické spôsoby. Na jeden takýto upozornila najnovšie polícia obyvateľov Trnavy. Tí by mali zbystriť pozornosť pred vylepenými letákmi.

Polícia upozorňuje, že už po niekoľkýkrát sa opakuje situácia, keď sa v slovenských uliciach objavujú letáky šíriace dezinformácie. Aktuálny príklad pochádza z Trnavy. "Je dôležité podotknúť, že podobné letáky sa na verejnosti objavujú už roky, no nie vždy súviseli s pandémiou," upozornili.

Ulicami Trnavy niekto šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Takéto tlačivá hovoria napríklad o vraždách mobilnými sieťami, o spirituálnych záhadách, o konci sveta a podobne. "Je pravdepodobné, že takéto letáky pracne tvoria, tlačia a vylepujú osoby s nie dokonalým zdravotným, psychickým stavom. Preto ichonanie musíme brať so značnou rezervou, aj keď naďalej existuje riziko, že niekto podobným dezinformáciám uverí a na základe toho bude konať tak, že si ohrozí vlastný život a zdravie," uviedli.

Ulicami Trnavy niekto šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Anja Niedringhaus, File)

V uvedenom letáku sa podľa nich nachádzajú najexponovanejšie nezmysly, aké sa dali napísať v súvislosti s pandémiou. "Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) bojuje proti pandémii a je asi prvou inštitúciou sveta, ktorá by dala všetko za to, aby sa súčasný stav skončil," dodali.

Viac o téme: LetákHoaxPolícia Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu