Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vakcína NIKDY! Ťažko chorého pacienta odnášala sanitka: Rodina nástojila, aby ho nezaočkovali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Už niekoľko mesiacov môžeme aj na Slovensku vidieť, že nemalá časť ľudí vakcínam proti koronavírusu neverí a očkovanie odmieta. Časť z nich postupne z rôznych dôvodom svoj postoj zmenila a možnosť dať sa zaočkovať využila. Nájdu sa však aj takí, ktorí vakcínu odmietajú aj vtedy, keď na vlastné oči vidia, čo Covid-19 spôsobuje.

Opisuje to aj príbeh, ktorý bol zverejnený na sociálnej sieti Facebook a zachytená v ňom má byť skúsenosť zdravotníkov, ktorí prišli na pomoc ťažko chorému 75- ročnému pacientovi. Ten mal byť dovtedy plne sebestačný a bez výraznejšieho predchorobia. Rýchla zdravotná služba mala byť k nemu zavolaná potom, ako mal mať problémy s dýchaním - údajne piaty deň zápal priedušiek. Antigénový test však ukázal, že pacient je infikovaný ochorením Covid-19.

 

Od smutnej a rozčarovanej kolegyne: Asi 75 ročný pacient, plne sebestačný a bez výraznejšieho predchorobia. RZP volaná...

Posted by Edurescue on Saturday, November 13, 2021

 

"AA: neudávajú LA: udávajú len Erdomed a Sumamed, lieky boli predpísané po telefonickej konzultácii cestou OL. V anamnéze 5 dní trvajúce teploty, od včera prestal chodiť a komunikovať, viac ako 24 hodín neprijíma potravu ani tekutiny. Somnolentný, nespolupracujúci, spotený, výrazne cyanotický, pri akomkoľvek pohybe zhoršenie dušnosti aj vedomia, výrazné zapájanie pomocných dýchacích svalov. VF: DF 30/min, TK 90/50 Torr, SF 100-150min(nepravidelný, nitkovitý pulz na HK), TT 37,80C, glykémia 21,9 mmol/l, SpO2 47%; EKG v prílohe. Dýchanie auskultačne: ľavostranne výrazne spastické dýchanie, s praskotmi bazálne aj v strednej časti pľúcneho poľa, pravostanne dýchanie veľmi oslabené, ťažko počuteľné…," píše sa v príspevku zverejnenom na facebookovom účte Edurescue.

Vakcína NIKDY! Ťažko chorého
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Rourke)

Po podaní kyslíkovej terapie vysokým prietokom bola saturácia do 70 percent. Rodina si teda vypočula, že ich príbuzný musí byť prevezený urýchlene do nemocnice. "Pri oboznámení rodiny, že pacient bude ihneď transportovaný do NZ, pretože je v priamom ohrození života, rodina reaguje otázkou: ,No hádam ho nechcete vziať na očkovanie?!´ Po vysvetlení, že v tomto stave už očkovanie potrebné nebude konštatujú, že si to vyslovene neželajú a ani oni sa nikdy nedajú očkovať!," uvádza sa v príspevku.

Viac o téme: PacientOčkovanieVakcínaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu