Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na procese s členom sátorovcov Lehelom H. sa majú čítať listinné dôkazy

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa začalo hlavné pojednávanie s Lehelom H. označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov. Zobraziť galériu (2)
Pred senátom Špecializovaného trestného súdu sa začalo hlavné pojednávanie s Lehelom H. označovaným za hrobára zločineckej skupiny sátorovcov. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v utorok (2. 11.) pokračuje proces s členom zločineckej skupiny sátorovcov Lehelom Horváthom, obžalovaným z piatich vrážd. Na pojednávaní by sa mali čítať listinné dôkazy. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako vyplýva z rozpisu činností ŠTS, proces je naplánovaný aj na 10. novembra. Naposledy v októbri na pojednávaní vypovedal psychológ a súdny znalec Anton Heretik a znalkyňa a psychiatrička Andrea Heretiková Marsalová.

Lehel Horváth je okrem piatich vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými bol bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Na začiatku júna Krajský súd v Trnave zamietol odvolanie prokurátora voči minuloročnému oslobodzujúcemu rozsudku Okresného súdu v Trnave nad Lehelom Horváthom Išlo o kauzu, keď mal Lehel Horváth so svojím synom Tiborom v roku 2018 hodiť svoju manželku do klietky k levici.

Viac o téme: SátorovciLehel HorváthListinné dôkazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu