Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ROZHOVOR s Jánom Ferenčákom z Hlasu-SD: Pellegrinimu v prípade kauzy úplatku verí, je to lož!

Poslanec Ján Ferenčák poskytol rozhovor pre Topky.sk Zobraziť galériu (2)
Poslanec Ján Ferenčák poskytol rozhovor pre Topky.sk (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V parlamente je vyše roka a s viacerými kolegami sa tak stal akýmsi nováčikom v pléne. Reč je o nezaradenom poslancovi Jánovi Ferenčákovi z Hlasu-SD, ktorý vo voľbách kandidovať ešte za stranu Smer-SD. Ako vníma aktuálne dianie, pandémiu, očkovanie, čo si myslí o údajnom úplatku pre Petra Pellegriniho, ale aj to, v ktorom rezorte by si vedel sám seba predstaviť. Aj to sú otázky, ktoré sme mu v našom rozhovore položili.

VIDEO Rozhovor s Jánom Ferenčákom:

Poslanec a primátor Kežmarku Ján Ferenčák v rozhovore prezradil, aké to je sedieť na dvoch stoličkách naraz a či už bol zaočkovaný (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Okrem toho, že ste poslanec Národnej rady ste aj primátor mesta Kežmarok na východnom Slovensku. V čom sú tieto povolania iné?

Zásadný rozdiel je v tom, že práca v meste ovplyvňuje všetkých občanov mesta, prípadne ľudí v blízkom okolí. Máte priamy mandát a zodpovednosť od občanov. Je veľmi dôležité, aby ste komunikovali s občanmi a chodil medzi nich. Zároveň je potrebné získavať aj dôveru. Pri práci primátora máte spätnú väzbu okamžite. Pri rozhodnutí vám občania povedia, že ste buď urobili dobre, alebo že je to zlé.

ROZHOVOR s Jánom Ferenčákom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V parlamente musíte svoje riešenia konfrontovať s kolegami, či už v rámci svojej politickej strany alebo potom aj na koalično-opozičnom poli. Spätnú väzbu potom získavate v dôvere verejnej mienky, napríklad cez nejaké prieskumy. Potom tie svoje jednotlivé kroky viete vyhodnotiť.

Ktorému ministrovi z aktuálnej vlády by ste dôverovali najviac? Vieme napríklad aj to, že podľa posledného prieskumu vedie v rebríčku dôveryhodností ministrov nový šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Ocenenie politikov, keďže sa tak často nestretávajú s ľuďmi je v už spomínanej dôvere. Tu jasne treba povedať, že terajšia vláda má vôbec najnižšiu dôveru v histórii. Vyťahovať niekoho, kto z tej celkovej nedôvery je možno o kúsok lepší mi nepripadá správne. Nedôvera sa prenáša na všetky rezorty, pre nás je jediné riešenie ukončenie tohto celého a predčasné voľby. Čiže vytiahnuť z tohto mála niekoho, kto je možno trošku lepší je veľmi nesprávne.

Ako hodnotíte najnovšiu kauzu okolo vášho straníckeho šéfa Petra Pellegriniho a údajnom úplatku v krabici od šampanského? Rozprávali ste sa o tom s ním alebo so stranou?

Musím jasne povedať, Peter Pellegrini to verejne označil ako lož a klamstvo. Ja mu verím, má moju plnú dôveru a pre mňa týmto záležitosť je ukončená. On sa jasne vyjadril aj verejne a dôveryhodne. Tým pádom nemám k tomu čo dodať, pretože tá dôvera tam je.

Viac z rozhovoru sa dozviete vo videu na vrchu článku.

Viac o téme: RozhovorJán Ferenčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu