Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyhodili ju kvôli alkoholu, no vrátila sa: Hovorkyňa má na ministerstve opäť teplé miesto!

Anežka Šrojta Hrdá Zobraziť galériu (2)
Anežka Šrojta Hrdá (Zdroj: FB/AŠH)

BRATISLAVA - Potichu sa vrátila! Začiatkom marca tohto roka spôsobila hovorkyňa ministerstva pôdohospodárstva Anežka Šrojta Hrdá poriadny škandál, keď po príchode do práce nafúkala. Nasledovala hodinová výpoveď. Prešlo však iba pár mesiacov a Hrdá sa vrátila na ministerstvo, z ktorého ju vyhodili.

Kým niektoré rezorty o zmene na postoch hovorcoch oficiálne informujú, rezort pôdohospodárstva tak neurobil. Na webovej stránke ministerstva pôdohospodárstva je však opäť oficiálne vedená Anežka Šrojta Hrdá ako šéfka odboru komunikácie.


ŠKANDÁL na ministerstve: Mičovského hovorkyňa dostala hodinovú výpoveď za alkohol!


Vrátila sa po alkoholovej afére

To, že je späť na svojej starej stoličke, potvrdila pre Topky.sk aj ona sama. „Asi dva týždne," odpovedala na otázku, ako dlho opäť pracuje na ministerstve. K svojej alkoholovej afére sa však vracať nechcela. "Prepáčte, ale k tomu sa vyjadrovať nebudem," uviedla stručne.

Vyhodili ju kvôli alkoholu,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Z rezortu pritom odišla iba v marci tohto roka, keď do práce prišla ráno pod vplyvom alkoholu a pri rutinnej kontrole nafúkala 0,62 promile. Upozornil na to vtedy portál Ereport. Hrdá údajne chcela podstúpiť aj krvný test na alkohol vo Fakultnej nemocnici v Trnave, ktorej šéfuje jej manžel Vladislav Šrojta. Nemocnica však poprela, že by jej bol vykonávaný krvný rozbor, ktorý by mal zistiť prítomnosť alkoholu v krvi.

Novým povereným riaditeľom odboru komunikácie a marketingu sa po jej odchode stal Daniel Hrežík. Anežka Šrojta Hrdá šéfovala komunikačnému odboru, keď rezort viedol Ján Mičovský. Ten však podal 31. mája demisiu a vo funkcii ho nahradil Samuel Vlčan (tiež nominant OĽANO).

S otázkami sme sa obrátili aj na rezort pôdohospodárstva. 

VIDEO Mičovský o svojej demisii

Odchádzajúci minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský o svojej demisii (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: Ministerstvo pôdohodpodárstvaAnežka Šrojta Hrdá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu