Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hovorkyňa z alkoholovej KAUZY zamierila vyššie: Šéfuje kancelárii ministra!

Anežka Šrojta Hrdá Zobraziť galériu (3)
Anežka Šrojta Hrdá (Zdroj: FB/AŠH)

BRATISLAVA – Rezort pôdohospodárstva mala opustiť ešte v marci tohto roka, keď po príchode do práce nafúkala. Namiesto toho je Anežka Šrojta Hrdá znova šéfkou tlačového odboru a tým to nekončí. V organizačnej štruktúre ministerstva jej našli ešte jeden teplý flek.

Ako sme si všimli, Šrojta Hrdá je aktuálne tiež poverená zastupovaním riaditeľky kancelárie ministra. Ako dlho na tejto pozícii pôsobí, však známe nie je. Tlačový odbor rezortu pôdohospodárstva nereaguje na maily týkajúce sa tejto témy a telefón nedvíha ani samotná šéfka tlačového odboru. Neodpovedala ani na sms.

Hovorkyňa z alkoholovej KAUZY
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mpsr.sk)

Začiatkom marca tohto roka bola riaditeľka tlačového odboru ministerstva pôdohospodárstva Anežka Šrojta Hrdá po príchode do práce podrobená dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom. Nasledovať mala hodinová výpoveď.

Hovorkyňa z alkoholovej KAUZY
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hrdá údajne chcela podstúpiť aj krvný test na alkohol vo Fakultnej nemocnici v Trnave, ktorej šéfuje jej manžel Vladislav Šrojta. Nemocnica však poprela, že by jej bol vykonávaný rozbor, ktorý by mal zistiť prítomnosť alkoholu v krvi.

Ministerstvo v tom čase informovalo, že novým povereným riaditeľom odboru komunikácie a marketingu sa stal Daniel Hrežík.

Teraz to však vyzerá tak, že Hrdá rezort nikdy neopustila. V pondelok sme vás informovali o tom, že opäť šéfuje tlačovému odboru. Informáciu nám vtedy potvrdila aj ona sama. „Asi dva týždne," odpovedala na otázku, ako dlho opäť pracuje na ministerstve. K svojej alkoholovej afére sa však vracať nechcela. "Prepáčte, ale k tomu sa vyjadrovať nebudem," uviedla stručne.

Minister Vlčan informoval o zásadných riešeniach nevyhnutných pri transformácii Pôdohospodárskej platobnej agentúry (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

S otázkami týkajúcimi sa pôsobenia Hrdej na čele tlačového odboru sme sa obrátili aj na rezort pôdohospodárstva. "Pracovný pomer Anežky Šrojta Hrdej trvá od 15.6.2020 a nikdy nebol právoplatne ukončený. Funkciu hovorcu vykonáva Andrej Wallner," uviedli. Čo presne robila na ministerstve po marcovom škandále a prečo nedostala vtedy výpoveď, jasné nie je.

V čase, keď mala Šrojta Hrdá v práci nafúkať bol na čele ministerstva ešte Ján Mičovský. Ten však koncom mája podal demisiu a vo funkcii ho nahradil ďalší nominant OĽaNO Samuel Vlčan.

Viac o téme: Ministerstvo pôdohospodárstvaAnežka Šrojta Hrdá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu