Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Matovič už vidí Sputnik doslova všade: Katastrofu v Černobyľe prirovnal k aktuálnej situácii!

Matovič prirovnal situáciu okolo Sputnika V ku katastrofe v Černobyľe Zobraziť galériu (3)
Matovič prirovnal situáciu okolo Sputnika V ku katastrofe v Černobyľe (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/AP Photo/ Volodymyr Repik, Milan Kapusta)

BRATISLAVA/PRIPIAŤ - Expremiér a minister financií za OĽaNO Igor Matovič je už dlhšiu dobu známy tým, že príchod ruskej vakcíny Sputnik V jej využívanie u nás považuje za svoju alfu a omegu. Má to zmysel, keďže jej expirácia čoskoro uplynie, no zdá sa, že bývalý predseda zlé úmysly okolo nej vidí už takmer všade. Predviedol to aj dnes, keď práve na 35. výročie tragédie výbuchu v Černobyle prirovnal k aktuálnej situácii okolo spomínanej vakcíny.

Matovič to urobil, ako inak, pomocou statusu na sociálnej sieti. "Dnes je 35 rokov od havárie v Černobyli ... bolo to na 1. mája 1986. Ako 12-13 ročných žiakov nás viedla pani učiteľka vo veľkom prvomájovom sprievode ulicami Trnavy," začal spomínať expremiér a rodený Trnavčan. 

KORONAVÍRUS Matovič už vidí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Kvapky dažďa z neba a neželaný dar

Pokračoval však v spomínaní na obdobie pre 35 rokmi. "Pri tribúne sme s mávatkami zamávali komunistickým potentátom na nej a rozišli sme sa svojou detskou cestou. Nikto z nás vtedy nevedel, že v tých kvapkách z neba môže byť aj neželaný dar. Ideológia a politika bola viac ako ochrana zdravia," píše predseda OĽaNO.

Igor Matovič nevie zaručiť výhodnosť zmluvy o Sputniku. Diplomatov vynechal zámerne (Zdroj: Ján Zemiar, Maarty)

Populisticke drísty sú in aj dnes, tvrdí

Bývalý predseda vlády si však neodpustil ani pri tomto statuse nepriamo kritizovať kritikov ruskej vakcíny. "Tak kruto podobné na dnešné časy. Ľúbivé populistické drísty sú in, výzvy k zodpovednosti zatracované. Vakcína je geopolitická zbraň v hybridnej vojne len preto lebo nemá správne Made in. Úbohé vtedy, úbohé dnes. Človek na poslednom mieste," ukončil status Matovič.

Ruské veľvyslanectvo súhlasí s Maďarskom, že Sputnik je účinnejší než Pfizer

Podobný názor na Sputnik má aj ruské veľvyslanectvo. To zdieľalo výsledky z Maďarska, ktoré podľa nich vakcínu označilo za najbezpečnejšiu a najúčinnejšiu proti koronavírusu. "Sputnik V je najlepší z hľadiska bezpečnosti (7–32-krát menej úmrtí) a účinnosti (2–7-krát menej infekcií COVID) na 100 000 zaočkovaných“, uvádza sa v tweete. Pre prirovnávanie pri použití vakcíny Pfizer je úmrtnosť 32-krát vyššia a miera ochorenia 6-krát vyššia ako miera infikovania po očkovaniu Sputnikom V," argumentuje veľvyslanectvo.

KORONAVÍRUS Matovič už vidí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku)

Viac o téme: Igor MatovičČernobyľSputnik V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu