Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Matovič prichádza na Slovensko: Informuje o sľubovanej pomoci z Poľska

Igor Matovič po návrate z Poľska Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič po návrate z Poľska (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič sa dnes lietadlom vrátil na Slovensko po tom, ako avizoval poľskú pomoc lekárov zo zahraničia. Zišli sa na letisku Milana Rastislava Štefánika, kde sa na túto tému uskutočnil tlačový brífing po boku Matoviča a ministra vnútra Romana Mikulca.

VIDEO Matovič z letiska Milana Rastislava Štefánika:

Matovič s Mikulcom privítali na Slovensku poľských zdravotníkov, ktorí budú pomáhať počas skríningu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"S touto poľskou delegáciou, akoby nám jar na Slovensko prišla," narážal Matovič na slnečné počasie, povedal, že je za ním 65 zdravotníkov, pričom ďalších viac ako 60 prichádza na Kysuce a Oravu a ďalší do okolia Starej Ľubovne. "Niektorí budú bývať v Liptovskom Hrádku, tí ostatní prídu po vlastných v okolí Starej Ľubovne," vyhlásil Matovič. 

KORONAVÍRUS Matovič prichádza na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poľský premiér mu vraj sám volal, aby mu túto pomoc počas skríningového testovania ponúkol. Dohromady je týchto zdravotníkov podľa premiéra 211.

VIDEO Prílet premiéra s poľskými zdravotníkmi

Prílet premiéra po tom, ako avizoval pomoc poľských lekárov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Tatry nás nerozdeľujú - Tatry nás spájajú, hovorí veľvyslanec

Poľský veľvyslanec vyzdvihol slová premiéra o solidárnosti. "Príchod týchto zdravotníkov je v mene tejto solidarity, ale je to aj v mene veľmi dobrých a priateľských vzťahov medzi našimi krajinami. Títo pracovníci budú pracovať počas víkendu, niektorí aj na pohraničnom páse. Tatry nás nedelia, ale Tatry nás spájajú," povedal veľvyslanec. Dobrovoľníci vraj už majú za sebou aj skúsenosti z Talianska, Británie či Kirgizska.

KORONAVÍRUS Matovič prichádza na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Sme pripravení vám pomôcť a ideme do práce," skonštatoval stručne poľský ambasádor. "Som veľmi rád, že tu môžeme privítať našich poľských priateľov, aby nám pomohli v rámci testovania a dúfam, že sa im bude u nás páčiť. Som rád, že idú aj ďalšie skupiny na sever, Orava, Kysuce a ďalej. Verím, že sa to podarí splniť a že im budeme môcť túto pomoc oplatiť aj my," skonštatoval minister vnútra Roman Mikulec.

Viac o téme: PomocLekáriIgor MatovičPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu