Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Uvoľňovanie opatrení u našich susedov: Otvárajú múzeá, galérie aj nákupné centrá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - V Poľsku sa v pondelok v rámci uvoľňovania epidemiologických opatrení opäť otvorili múzeá, galérie, knižnice či nákupné centrá. Informovala o tom agentúra AFP.

Poľský minister zdravotníctva Adam Niedzielski však poznamenal, že väčšina škôl zostane zatvorená najmenej do marca. Minimálne do 14. februára budú uzavreté i bary, reštaurácie, hotely, nočné kluby či telocvične. Niektorí majitelia pohostinských zariadení či diskoték porušili platný zákaz otvorenia svojich prevádzok a čelia preto vysokým pokutám a niekedy i policajným zásahom, upozorňuje AFP. Počas víkendu zasahovalo 150 policajtov v nočnom klube na juhu Poľska v meste Rybnik, kde použili omračovacie granáty a slzotvorný plyn.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Niekoľko krajín cez Vianoce prijalo rozhodnutia, ktoré neboli také konzervatívne ako naše, a teraz trpia veľmi vážnymi následkami," povedal pre rozhlasovú stanicu RMF Niedzielski. "Čo sa dalo uvoľniť v súčasnej situácii, sa uvoľňuje," dodal. Jeho hovorca Wojciech Andrusiewicz minulý týždeň vyzval Poliakov, aby ešte vydržali a pomohli tak zabrániť tretej vlne nákazy. V posledných dňoch sa počet nových prípadov nákazy i úmrtí v Poľsku znižuje. V pondelok hlásil rezort zdravotníctva 2503 novoinfikovaných a 42 súvisiacich úmrtí za 24 hodín.

Viac o téme: OpatreniaPoľskoKoronavírusInfikovaníUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu