Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prípad hovnomana znova ožíva! Rezort spravodlivosti upozornil na pochybnosti, odsúdili nesprávneho?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA, polícia sr)

BRATISLAVA - V roku 2015 panoval v uliciach Bratislavy strach. Dôvodom boli útoky muža, ktorý si vyslúžil nelichotivé prezývky "fekálny fantóm" čo "hovnoman". Nevznikli len tak. Muž totiž ženy potieral fekáliami, prípadne na ne vylieval moč. Po čase je prípad znova na scéne.

Vystrašené ženy sa pred piatimi rokmi obrátili na médiá. Obetí nechutných činov nebolo málo. Po medializácii sa rozbehlo vyšetrovanie a podozrivý skončil v rukách polície. Bol ním syn generála slovenskej armády, Martin Macko. Ten sa najskôr priznal, neskôr však svoje priznanie odvolal. Po troch rokoch ho napokon odsúdili.

Martin Macko pred súdom.
Zobraziť galériu (2)
Martin Macko pred súdom.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

V rovnakom čase však v hlavnom meste vyčíňal aj iný páchateľ. V súvislosti s ďalšími útokmi na ženy bol v roku 2016 odsúdený fitness tréner Dušan Seliga. Ten sa ku skutkom priznal a oľutoval ich. 

Prečítajte si viac: Muž, ktorý naháňal ženám v Bratislave strach: Príbeh sprevádzaný ľahostajnosťou, smiechom aj právom

Po čase prípad znova ožíva. Dôvodom je dovolanie, ktoré podalo Ministerstvo spravodlivosti. Správu priniesla TV Markíza. Podľa rezortu existujú vážne pochybnosti o tom, či Macko skutočne spáchal skutky, za ktoré ho odsúdili. 

"Treba povedať, že tie pochybnosti jednak vyvoláva proces rekognície, teda opoznania páchateľa, zároveň z posudkov nie je zrejmé, že stopy DNA by sa zhodovali so stopami z miesta činu ani so stopami zo zvrškov poškodených," vymenoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla s tým, že nemožno vylúčiť, že existoval vždy len jeden fekálny fantóm. O niekoľko mesiacov by mohlo byť jasné, či súdy prípad znova otvoria.

Viac o téme: DovolanieMinisterstvo spravodlivostiFekálny fantóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu