Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Závratný dlh na štátnej karanténe: Rezort vnútra vystavuje faktúry, ide o státisíce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Poplatok za pobyt v štátnom karanténnom zariadení ešte neuhradili všetci občania. Ministerstvo vnútra SR stále priebežne vystavuje faktúry. Dlžná suma predstavuje aktuálne viac ako 674.600 eur z celkovej výšky pohľadávok vyše 1,4 milióna eur.

Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru MV SR. Ministerstvo vnútra SR prijalo niekoľko listov od občanov, ktorí pripomienkujú platby faktúr za pobyt v karanténnom zariadení. "Tiež evidujeme žiadosti občanov o odpustenie platby a žiadosti o inú formu pomoci pri vyrovnaní sa s platbami za pobyty v karanténnych zariadeniach," doplnila Paulenová.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Celkovo absolvovalo štátnu karanténu 23.600 občanov. Umožnili to od 13. marca opatrenia prijaté na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Po sprísnení opatrení od 6. apríla ju už občania prichádzajúci zo zahraničia museli absolvovať povinne. Povinnú štátnu karanténu aj tzv. e-karanténu zrušili 10. júna.

Príbehy z karanténnych zariadení

V súvislosti so štátnou karanténou sa Slováci podelili aj o svoje neraz mimoriadne negatívne skúsenosti. Pre mnohých sa stala skutočným strašiakom. Ľudia sa šťažovali najmä na nedostatok informácií, no šokovalo ich aj to, že v zariadeniach nedostali samostatné izby, na bunke boli dokonca ubytovaní s neznámymi ľuďmi. Keďže testovanie ich ešte len čakalo, vzhľadom na zdieľanie spoločných priestorov hrozilo riziko nákazy. Prečítajte si príbeh mladého páru či ďalšie skúsenosti.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraKaranténaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu