Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

KORONAVÍRUS Pribudlo takmer 300 infikovaných! Matovič o kritickom bode, Slovensko je na hrane

Igor Matovič Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič (Zdroj: Topky:Maarty)

BRATISLAVA - Na Slovensku včera pribudlo 290 nových prípadov koronavírusu. V laboratóriách vykonali viac než 5700 testov. Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa ďalších 129 ľudí. Informoval o tom rezort zdravotníctva na sociálnej sieti. Na vysoký denný prírastok reagoval aj premiér Igor Matovič.

KORONAVÍRUS Situácia sa zhoršuje! Riziková Bratislava a... desivý scenár šírenia nákazy na oslavách

V piatok pribudlo v našej krajine 290 pozitívne testovaných ľudí, vykonalo sa 5 750 testov. Vyliečilo sa ďalších 129 pacientov, celkovo sa už zotavilo 3 519 osôb. V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 125 ľudí, potvrdené ochorenie COVID-19 má 96 z nich. Na JIS je 8 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 ľudí.

Celkový počet pozitívne testovaných na Slovensku doteraz je 6 546. Od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 408 805 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva na čísle 39. Aktívnych prípadov je k dnešnému dňu 2988.

Najviac prípadov opäť v Bratislave

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (34), Tvrdošín (30), Námestovo (27), Trenčín (13), Košice (12), Dunajská Streda 11, Žilina (11), Prievidza (10), Poprad (9), Stará Ľubovňa (9), Partizánske (8), Veľký Krtíš (8), Senec (7), Skalica (7), Prešov (6), Trnava (6), Čadca (5), Liptovský Mikuláš (5), Nové Mesto nad Váhom (5), Nové Zámky (5), Banská Bystrica (4), Hlohovec (4), Michalovce (4), Nitra (4) Topoľčany (4). Po tri prípady boli v okresoch Galanta, Komárno, Považská Bystrica, Sabinov, Sobrance, Zvolen a Žiar nad Hronom, po dva prípady okresy Bardejov, Detva, Dolný Kubín , Púchov, Revúca, Ružomberok a Zlaté Moravce, jeden prípad zaznamenali okresy Levice, Lučenec, Pezinok, Piešťany, Rimavská Sobota, Senica a Trebišov.

"Je medzi nimi 152 žien a 138 mužov, sú vo veku od 3 rokov do 80 rokov," upresnilo Ministerstvo zdravotníctva SR.

KORONAVÍRUS Pribudlo takmer 300
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook:MINZ)

Matovič: Situácia začína byť kritická

Na vysoký denný prírastok nových prípadov koronavírusu reagoval v sobotu aj premiér Igor Matovič. Situácia podľa neho začína byť kritická. "Obávam sa, že pri cca 300 nakazených denne sme už na hrane. Hygienici idú na 120% a nových voľných hygienikov niet - lebo predošlé vlády ich stavy zdecimovali," uviedol. Vyzdvihol aj kritický bod, po ktorom sa situácia môže vymknúť z rúk. Nastane podľa neho v čase, keď regionálni hygienici nebudú stíhať dohľadávať kontakty pozitívnych.

Podľa Matoviča Slovensku pomôže jediné, a to "návrat k postoju všetkých nás z prvej vlny, kedy nám výsledky závidela celá Európa." "Ak sa rozhodneme pre maximálnu opatrnosť a zodpovednosť, budeme si žiť relatívne slobodne napriek pandémii. Ak v nás zvíťazí nezodpovednosť, sami sa o slobodu pripravíme ... a ja potom už nebudem ten, kto bude hájiť viac slobody pre kultúru, šport či svadby proti vôli pandemickej komisie," uzavrel premiér.

Prečítajte si celé znenie statusu premiéra Igora Matoviča

KORONAVÍRUS Pribudlo takmer 300
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: PrípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu