Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE V Žiline uzavreli štyri triedy: KORONAVÍRUS úraduje na základnej aj strednej škole

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA - Situácia sa mení každý deň. Druhý školský týždeň priniesol uzáveru niekoľkých tried aj škôl na území Slovenska. Výnimkou nie sú ani dve školy v okrese Žilina. Koronavírus mali rodičia detí.

Situáciu v jednotlivých školských zariadeniach momentálne každý deň sledujú regionálne úrady verejného zdravotníctva. Platí to aj pre okres Žilina. Včera a dnes museli uzavrieť štyri triedy na dvoch školách. Pozitívne testovaní boli rodičia detí. 


AKTUÁLNE Jednu triedu strednej školy v Dubnici nad Váhom uzavreli


Štyri triedy v okrese Žilina uzavreli

Ešte v utorok bol okres Žilina a Bytča bez opatrení. "Dňa 9. 9. 2020 boli uzavreté tri triedy v jednej základnej škole v okrese Žilina. Išlo o tri deti z troch tried z jednej rodiny, pozitíny bol rodič detí. O dĺžke výluky vo vyučovaní bude rozhodnuté podľa výsledkov u detí," uviedol pre Topky regionálny hygienik Martin Kapasný. "Dňa 10. 9. 2020 pribudla uzávera jednej triedy na strednej škole v meste Žilina. Opäť išlo o zistenie pozitivity u rodiča jedného zo žiakov," dodal regionálny hygienik. Opatrenia prijmú na základe výsledkov testov u detí. 

Prvá zavretá základná škola v Bratislave

Aj v Bratislave včera museli pristúpiť k uzavretiu celej základnej školy. Informoval o tom starosta bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. "Mám zlé správy. Chcem ale maximálne transparetne postupovať, lebo sa domnievam, že je veľmi dôležité aby verejnosť mala všetky informácie v reálnom čase. Práve prebieha zasadnutie krízového štábu. Bohužiaľ na ZŠ Žitavská 8 detičiek prišlo do kontaktu s COVID pozitívnym človekom," napísal Kuruc na sociálnej sieti Facebook. 

AKTUÁLNE V Žiline uzavreli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Martin Kuruc)

Tieto deti boli v kontakte s devätnástimi učiteľmi či učiteľkami a s dvoma vychovávateľkami. "Žiakov bolo v kontakte cca 118. Táto nemilá situácia nás donútila školu dnešným dňom uzavrieť. Musíme to urobiť, lebo musíme rešpektovať odporúčanie RÚVZ SR. Škola bude zatvorená do 20. 9. Ak by testy nepreukázali prítomnosť vírusového ochorenia COVID, tak školu otvoríme skôr," upresnil. Situáciu však majú pod kontrolou a podľa starostu nie je dôvod na paniku, nakoľko nikto z nich zatiaľ nemá potvrdený koronavírus. Všetky ostatné školy či predškolské zariadenia fungujú v normálnom režime, okrem ZŠ Železničnej, kde sú zatvorené dve triedy.

Viac o téme: Základná školaStredná školaŽilinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu