Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na bývalého šéfa KDH vytiahli palicu a päste: VIDEO Bitka uprostred námestia v Bratislave!

Alojza Hlinu napadli uprostred námestia SNP
Alojza Hlinu napadli uprostred námestia SNP (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Facebook/Alojz Hlina)

BRATISLAVA - Pomerne rušný stred týždňa. Aj takto by sa dal charakterizovať stredajší večer bývalého šéfa kresťanských demokratov Alojza Hlinu. Na toho totiž uprostred námestia SNP v hlavnom meste vytiahli palicu, s ktorou ho hnali preč. Hlina však nebol na mieste náhodou a svoju prítomnosť argumentoval v statuse na sociálnej sieti Facebook.

Niekdajší šéf KDH si celý incident nahral na video, na ktorých síce rázne mlčí, no v statuse prezrádza okolnosti, za ktorých sa nepríjemná šarvátka odohrala. Hlinovi na skupine mužov, ktorí boli zo sociálne slabších pomerov, prekážalo to, že sa rozhodli odpočívať v blízkosti pietneho miesta pri pamätníku na Námestí SNP v Bratislave.

Upozornenie! Na videozáznamoch zaznievajú viaceré vulgarizmy.

Napadnutie Alojza Hlinu 1 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Muž na zázname na Hlinu kričí viaceré vulgarizmy a kričí naňho, aby odišiel. Dokonca naňho vytiahol aj palicu. "Dnes som na Námestí Snp upozornil dvoch ľudí, ktorí spali na lavičkách a pod ktorými mali víno, že na lavičkách nemôžu spať a že pamätník je pietne miesto. Jeden z nich ma napadol nielen slovne, ale aj fyzicky. Napadol ma nielen rukami, ale aj predmetom. Bolo to pred viacerými svedkami," popisuje incident Hlina.

V druhom videu muž dokonca vyzýval Hlinu na súboj a vyhrážal sa mu, pričom padli aj dosť ostré vulgarizmy osobného charakteru.

Napadnutie Alojza Hlinu 2 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Komplíkácie po príchode polície

Bývalý šéf KDH následne popísal aj okolnosti, za akých bol muž odvedený policajnými orgánmi. "Ak v centre mesta krajiny, ktoré je členom EÚ niekto fyzicky napadne iného človeka, dvakrát ho udrie do tváre, trikrát palicou po tele, vulgárne mu nadáva, vyhráža sa, že ho zabije, celé to vidia desiatky ľudí, čo sa podľa Vás stane, keď zavoláte políciu? Policajtom odmietol ísť do auta, povedal im, že bol dvadsať rokov v base a keď ho nakoniec presvedčili, aby do auta nastúpil, tak sa ešte cez okno tomu, koho napadol vyhrážal," píše Hlina, ktorý ale dodáva, že dotyčného muža po polhodiny prepustili a opäť bol na svojom mieste na námestí.

K predmetnému incidentu sme oslovili aj políciu, ktorá na mieste zasahovala. "Na miesto uvedeného incidentu sa dostavila hliadka Policajného zboru. Na základe zistených skutočností na mieste bola mužovi za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu uložená bloková pokuta," informovala Topky hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

Viac o téme: NapadnutieBratislavaAlojz HlinaNámestie SNP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu