Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Klavírny virtuóz Jozef Hollý je ONLINE! Spýtajte sa ho na čokoľvek

Jozef Hollý je slovenský klavirista, skladateľ, inštrumentalista, šoumen a spevák PR článok Zobraziť galériu (2)
Jozef Hollý je slovenský klavirista, skladateľ, inštrumentalista, šoumen a spevák (Zdroj: Archív Jozef Hollý)

Jozef Hollý je slovenský klavirista, skladateľ, inštrumentalista, šoumen a spevák s podmanivým hlasom. Precestoval takmer celý svet a vypredal desiatky koncertov na Slovensku. V pondelok 17.8. máte jedinečnú šancu spýtať sa čo Vás zaujíma o jeho živote, hraní alebo súkromí. Napíšte svoju otázku prostredníctvom formulára v článku.

Hudba Jozefa Hollého je nadčasová, internacionálna a strhujúca. Je to dokonale namixovaná súhra faktorov ako talent, charizma a prirodzená komunikácia s publikom.

Svojim špecifickým spôsobom spája rôzne hudobné žánre od klasiky, cez filmovú hudbu, až po jazz a pop. Neexistuje publikum, ktorého by Jozefova hra na klavír nevtiahla do inej dimenzie. Neexistuje jeho koncert, na ktorom by sa na moment nezastavil čas…

Klavírny virtuóz Jozef Hollý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Archív Jozef Hollý)

Napriek tomu, že Jozef Hollý so svojou geniálnou a multižánrovou hrou na klavíri precestoval takmer celý svet, už niekoľko rokov pravidelne koncertuje aj v Slovenských mestách. Po minuloročnej vypredanej šnúre, kedy len v Bratislave odohral aj so svojou kapelou 4 koncerty, prichádza na jeseň opäť. Otváracím koncertom bude veľkolepý OPEN AIR koncert v Bratislavskom InParku 27.8.

Vy máte v pondelok 17.8. jedinečnú možnosť spýtať sa Jozefa Hollého na čokoľvek čo Vás zaujíma.
Pre svoje otázky použite formulár nižšie.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

17.08.2020 12:13 - otázka od Peter
Dobrý pán Hollý, chcel by som sa Vás opýtať, či neplánujete spoluprácu s nejakým významným spevákom alebo speváčkou prípadne huslistom? Srdečná vďaka
Dobrý deň, priznám sa, že momentálne takúto spoluprácu nezvažujem, resp. ak áno, tak by som rád privítal niekoho zo zahraničia. Už som sa pohrával s myšlienkou, no plány prekazila táto situácia. Verím ale, že ten moment ešte príde. Viem si predstaviť stáť na pódiu s David Garrett ... To by bolo niečo úžasné ;-)
17.08.2020 12:10 - otázka od Marceka
Dobry den, nemam otazku, len Vam chcem povedat, ze sa velmi tesim na bratislavsky koncert a dufam, ze sa urcite uskutocni a ze nam ho nic neprekazi:)) velmi Vam fandim a prajem len to najlepsie. Marcela
Ďakujem krásne a taktiež sa veľmi teším na 27.8. pod Hollým nebom ;-) Ale možno sa chystáte na koncert v BA až 15.11. ? Každopádne som rád že prídete ;-)
17.08.2020 12:07 - otázka od Karin
Dobrý deň Jozef, veľmi sa mi páči Vaša tvorba, veľmi dobre sa počúva a relaxuje, rozmýšľa pri nej. Sama som hravala na krídle a uz aj moje male deti (3 a 5) to zaujíma. Nerozmýšľali ste niekedy, ze budete aj učiť hrať? Resp nejaký projekt - detská akadémia Jozefa Hollého
Dobrý deň, áno už som nad nejakým projektom aj premýšľal, no vzhľadom na môj aktívny a dosť zaneprázdnený umelecký život len ťažko nachádzam čas a energiu na ďalšie projekty. Každopádne v hlave to mám a rád by som jedného dňa odovzdal kúsok seba ďalej aj takýmto spôsobom.
17.08.2020 12:05 - otázka od Majka
Pozdravujem Vás z Martina...môžme si niekedy vychutnať váš koncert aj v našom meste?
Dobrý deň, vždy som premýšlal tak, aby boli koncerty zaplnené a preto sa snažím vyberať mestá tak, aby neboli moc blízko pri sebe a ľudia mohli aj pricestovať z blízkeho mesta. Preto som zvolil koncertovať v RK a Žiline. Martin je presne v strede ;-) Verím že Vás uvidím teda v RK alebo ZA ;-) Možno zvážim do budúcna niekedy aj Martin ...
17.08.2020 12:01 - otázka od Amelia
Dobrý deň Jozef. Zaujímalo by ma, čo okrem hudby je Vašou vášňou :)
Hudba je mojou najväčšou Vášňou a až potom prichádzajú na rad veci, ktoré mám rád. Prírodu, dobré jedlo a šport ;-)
17.08.2020 11:58 - otázka od Katarína Kačalková
Ahoj Jožko :) Rozmáhajúce sa portfólio Tvojich fanúšikov, reakcie a dotazy na sociálnych sieťach... Ako vnímaš z pohľadu umelca tento fakt? Svojich fanúšikov označuješ často hashtagom mamnajlepsichfanusikov :) Reaguješ vždy osobne, alebo máš na to určenú osobu zo svojho tímu? Pozdravujem a ďakujem za odpoveď :)
Ahoj Katka, je naozaj krásne vidieť a cítiť podporu ďalších a ďalších fanúšikov. Je to krásne aj keď ale viem, že sa nedostanem ku všetkým. Som človek, ktorý by sa najradšej poďakoval osobne všetkým, no práve toto sa už pri takom počte fanúšikov a poslucháčov nedá. Toto je asi tá najväčšia zmena ktorú vnímam. hashtag "mamnajlepsichfanusikov" vznikol spontanne a najlepšie to asi vysvetlím slovom "šťastie". Moji fanúšikovia ma napĺňajú šťastím a práve to sa spája s mojim hashtagom "mamnajlepsichfanusikov", tak to cítim. Reagujem osobne, sú to moje slová a myšlienky. Pár momentov sa vyskytne, kedy napríklad nemám prístup na internet, alebo z iného dôvodu, no aj vtedy posielam text a myšlienky cez sms, alebo to poviem po telefone. Jedno turné (asi 2 roky dozadu) som o statusy požiadal fotografa, no nepáčilo sa mi to a nebolo to osobné a nechcem ísť touto cestou.
17.08.2020 11:45 - otázka od Alena
Škoda, že nebolo 18.8. v sobotu. Aj by sme Vám zaspievali ako pred dvoma rokmi na Podbanskom... Teraz aspoň takto: Všetko najlepšie k zajtrajším narodeninám maestro, aj odo mňa.
Ďakujem krásne a zaspievame si spolu všetci na nejakom koncerte ;-)
17.08.2020 11:43 - otázka od Anton
Ďakujeme za krásny dovolenkový zážitok z Vášho vystúpenia v Maladinove teraz v sobotu a chcel by som sa spýtať či plánujete nejaké vystúpenie v blízkosti Bánoviec nad Bebravou.
Ďakujem pekne.... najbližšie to budete mať asi 22.11. v Trenčíne... Teším sa na Vás
17.08.2020 11:42 - otázka od Ľubica
Pekný deň. Iba Vás chcem pozdraviť a napísať Vám, že ste veľkou inšpiráciou pre môjho 10ročného klaviristu. Aktuálne trénujeme Pirátov z Karibiku a denne nám pri tom u nás hráte z mobilu :-) Dokázal by to počúvať stále. A ešte Asturias. Tešíme sa na koncert v Košiciach! A prajeme všetko najlepšie k zajtrajším narodeninám! ❤
Ďakujem veľmi pekne, mladého klaviristu určite pozdravte a povedzte mu, že ma teší byť jeho vzorom ;-) Teším sa na Vás v Košiciach!
17.08.2020 11:40 - otázka od LH
Tešíme sa na koncert v Ružomberku Jožko, s kamoškou Katkou si ho nikdy nenecháme ujsť a samozrejme CD s Vaším podpisom a foto nikdy nesmie chýbať. Už máme lístky rezervovane v prvom rade... Želáme Vám zo ❤️ veľa úspechov a kopec dobrých nápadov na skvelú hudbu...
Ďakujem krásne, veľmi sa teším opäť na RK a verím, že si to všetci spolu poriadne vychutnáme ;-)
17.08.2020 11:39 - otázka od Gabriela
Ahoj Jožko, Andrej Urmínsky je Tvoj nový člen? Pribudne ešte niekto? Vďaka a pekný dník
Pekný deň Ganika...Áno, Andrej Urminský bol s nami po prvý krát predvčerom na koncerte v Maladinove. Bol výborný a som veľmi rád , že výber padol práve na neho. Teším sa na spoluprácu. V rámci turné by mali pribudnúť ešte ďalší dvaja umelci, ale ešte nebudem predbiehať. Hlavne treba zabezpečiť plné sály ;-)
17.08.2020 11:35 - otázka od Zuzana
Dobrý deň Jozef, moja otázka je trošku iného rázu: Akým spôsobom upravujete jednotlivé skladby -dávate to aj na papier, alebo to máte len v hlave? Pomáha vám s tým niekto alebo ste zároveň aj skladateľ a zapisovateľ ?
Dobrý deň, skladby upravujem sám a všetko sa to deje v mojej hlave ;-) V princípe to nedávam na papier. Noty mojich aranžmánov sa ale rozpisujú pre sláčikové nástroje a v tom mi pomáha moj skvelý keyboardista Matej Šajgalík.
17.08.2020 11:31 - otázka od Zuzana
Dobrý deň Jožko, ani nemám otázku, skôr by dom chcela poďakovať za nádhernú hudbu,ktorú nám prinášate. Veľmi sa tešíme s mojou úžasnou kamarátkou (ktorá mimochodom má Vaše fotky z každého koncertu na ktorom bola na dverach v skrinke v práci
Pekný deň aj Vám Zuzka. Ďakujem za povzbudivé slová a budem sa teda tešiť na ďalšie pribúdajúce fotky ;-) Pozdravujem Vašu kamarátku a skrinku mi kľudne odfoťte a postnite na fb, alebo na mail- koncerty@jozefholly.com Určite sa poteším ;-)
17.08.2020 11:28 - otázka od ŽANET
Tak milé Ahoj Jožko ako sa máš?je to zvláštne takto...
Mám sa fajn, užívam si slniečko, ale zároveň aj pracujem ;-) krásny dník prajem
17.08.2020 11:27 - otázka od Kinga
Pekný deň, chcela by som sa spýtať, kedy bude možné Vás vidieť v Žiline a pri čom(okrem hudby) dokážete najviac relaxovať, resp. čo je Vaše hobby. A ďakujem za krásny čas pri Vašej hudbe :)
Dobrý deň, v Žiline som v rámci Tour 2020, konkrétne - 28.11. Vstupenky - predpredaj.sk Veľmi rád relaxujem športom (beh, bicykel), v prírode, ale krásne viem zrelaxovať aj pri chutnom jedle v peknom prostredí ;-)
17.08.2020 11:24 - otázka od Baladook
Ani nie tak veľmi otázka, skôr len vyjadrenie obdivu. Veľmi sa mi páči vaša tvorba. Pokračujte v tom, čo robíte, ide vám to fantasticky. :-)
Potešili ste ma a práve takéto správy dodávaju energiu aj mne a určite ešte budem pokračovať :-) Ďakujem Vám
17.08.2020 11:22 - otázka od Alena
Dobrý deň Jozef.. Obdivujem Tvoje neskutočne šikovné ruky.. A teraz otázka.. Čo tak navštíviť Sabinov
Ďakujem pekne a Prešov máte blízko, očakávam Vás na koncerte ;-) ...a ktovie, možno jedného dňa zavítam aj priamo do Sabinova ;-)
17.08.2020 11:20 - otázka od Katarína
Som rada, že som Vás objavila na FB. Robíte mi deň krajším :-)
Aj Vy mne ho robíte krajším práve Vašimi správami a šťastím :-)
17.08.2020 11:19 - otázka od Maroš
Zdravím....poznám sa s Vašim menovcom Vladom Hollým, učí na Janáčkovej univerzite v Brne. Je to Váš príbuzný, alebo len menovec? Dík
Pravdepodobne to bude len menovec ;-)
17.08.2020 11:19 - otázka od Jozef
Pozdravujem, tohto roku zomrel velikan nielen filmovej hudby - Ennio Morricone. Co tak skusit urobit prerabku niektorej z jeho slavnych filmovych skladieb ? Jeho koncert ako aj tie Vase su uzasne, clovek nacerpa energiu.
Áno, bol to velikán a jeho skladbu Cinema Paradiso som zaradil už aj na najbližší koncert v BA - 27.8. Ďakujem, veľmi ma teší ak možem hudbou posunúť energiu poslucháčom
17.08.2020 11:17 - otázka od Zuzana
Zdravím plánuje koncerty aj na východe Slovenska ?
Áno, 25.10. KE, 5.12. PO a 6.12. BJ Všetky termíny a vstupenky sú na - predpredaj.sk
17.08.2020 11:15 - otázka od Veronika
Ja otázku nemám ale chcela by som vám Jožko poďakovať. Za vašu nádhernú hudbu, ktorá v ťažkých časoch vždy pohladí moje srdce. Bude stále takým úžasným fenoménom ako do teraz a želám vám nech vám pršteky po klávesoch behajú ešte rýchlejšie a ešte veľmi dlho :D ďakujem vám a k zajtrajším narodeninám všetko len to najlepšie maestro
Ďakujem Vám krásne za želanie a budem robiť všetko preto, aby som aj naďalej rozdaval radosť ...
17.08.2020 11:12 - otázka od Vlado Kaska
Jozko prajem tebe a kapele len to najlepsie aby ste este roky mohli rozdavat radost ludom z kvalitnej muziky. Som hrdy nato ze mas okolo seba tych najlepsich muzikantov z Rbk. A som este hrdy na to ze som mal prilezitost hravat s tvojim ockom ktory ma vela naucil v muzike. S pozdravom V. Kaska P. S. Pozdrav Petera a Pala
Ďakujem krásne Vladko a taktiež som hrdý na mojich chlapcov, ktorých veľmi rád pozdravím. Ocko bol úžasný hudobník a aj spolu s mojou maminkou im vďačím za to, kým dnes som. Vždy stáli pri mne a aj keď to so mnou nebolo vždy ľahké, tak ma podržali a obetovali veľa času!
17.08.2020 11:09 - otázka od Katarína Kačalková
Ahoj Jožko, prosím v akom štádiu je spracovanie DVD? Na stránke ho ešte neponúkaš. Bude možné kúpiť ho na koncertoch? V Maladinove ešte asi nie, či...? Pozdravujem a teším sa na koncert
Ahoj Katka, DVD je skoro dokončené a rozhodol som sa, že v rámci Tour 2020 ho už bude možné zakúpiť na koncertoch ;-)
17.08.2020 11:07 - otázka od Jozef
Pozdravujem, najprv - na niekolkych koncertoch som uz aj s priatelmi bol a urcite na niekolko este pojdem, su uzasne ! Moja otazka : tohto roku nas opustil Ennio Morricone (jeho koncert bol vyborny) - neuvazujete nad prerabkou niektorej z jeho filmovych skladieb ako "poctu" jeho dielu ? Jozef.
Ďakujem Vám Jozef, som veľmi rád, že opäť prídete na koncert. Ennio Morricone bol obrovský človek a prezradím, že jeho skladbu Cinema Paradiso som už zaradil ja na najbližší koncert v Bratislave 27.8. Taktiež odznie aj v rámci tohtoročného turné. V pláne je taktiež spracovanie jeho ďalšej skladby.
17.08.2020 11:02 - otázka od Magdalena Peczeova
Kedy prídete prosím do Levíc???
Levice sú práve v rokovaní a snažíme sa nájsť decembrový termín. Držte palce ;-)
17.08.2020 11:01 - otázka od Zuzana Slobodova
Dobrý deň , ja by som sa chcela Jozka opýtať , či dá niekedy svoje vlastne klavírne skladby do not , pretože sú nádherne a určite by si ich mnoho klaviristov rado zahralo . Ďakujem a pozdravujem .
Pozdravujem Zuzka, ďakujem pekne. Snáď ťa poteším, pretože jedna skladba už v notách je a bude zverejnená na mojej stránke - www.jozefholly.com Jedná sa o náročnejšiu skladbu Il Raggio Della Vita z môjho posledného albumu "PIANO SHOW". V tomto roku som sa zaviazal zapísať do nôt ešte minimálne jednu moju autorskú skladbu ;-)
17.08.2020 10:51 - otázka od Jon
Dobry den. Existuje medzi rozvinutostou imaginacie a interpretaciou hudobneho diela spojitost? Dakujem za odpoved.
Pre mňa je imaginácia neoddeliteľnou súčasťou pri interpretácii hudobného diela. Práve tá predstavivosť reprezentuje každého umelca inak a v tom je to čaro. Je už potom na poslucháčovi, s ktorým umelcom sa takpovediac pocitovo spojí a dokáže mu vyčarovať pocit šťastia, no niekedy aj smútku. Ja ostanem ale radšej pri tom šťastí ;-)
17.08.2020 10:42 - otázka od Gabika Francisci
Jozef viem, že máš v pláne aj Banskú Bystricu prosím daj termín. Ďakujem a nech sa Ti darí. Gabi
Áno, B.Bystrica je 21.11. a tešíme sa do nového priestoru. Všetky koncerty su na mojom facebookovom profile a taktiež na predpredaj.sk
17.08.2020 10:40 - otázka od Kinga Petríková
Ste človek, ktorého ten druhý strasne potrebuje poznať, vidieť, lebo prostredníctvom hudby vysielate niečo také silné, že to ani nemôže byť pravda :) mňa by zaujímalo, či niekedy registrujte aj osobne príbehy ľudí, či nejakým náhodným výberom oslovíte aj Vašich poslucháčov a zisťujete, ako ste ich ovplyvnili. Ďakujem :)
Ďakujem za pekné slová. Osobné príbehy sa ku mne z času na čas dostanú prostredníctvom mailov ako aj napr. osobným poďakovaním. Je pre mňa niekedy až zázrakom, ako moja hudba niekomu dokáže pomôcť, či v osobnom živote, alebo pracovnom. Nikdy by ma nenapadlo, že moja hudba, resp. moje koncerty budú mať aj nazvem to liečivé účinky. Je to niečo prekrásne a ak som takýmto spôsobom zdravotne, alebo psychicky čo i len trošku pomohol, tak som šťastný. Aj tieto momenty mi pomáhajú v momentoch, keď premýšľam ako ďalej. Je to teda akási vzájomná pomoc a vždy budem tvrdiť, že sme všetci prepojený a potrebujeme jeden druhého ;-)
17.08.2020 10:29 - otázka od Klára Lesičková
Nemám priamu otázku, len chcem touto cestou vyjadriť p. Hollému vďaku za chvíle hlbokých zäžitkov pri sledovaní a počűvaní jeho umeleckých kreácií , hraní rôznych žánrov hudby, nádherných videoklipov .Prajem pánovi Hollêmu veĺa zdravia a veĺa úspechov v umeleckom i osobnom živote.
Veľmi pekne ďakujem za krásne slová, Vážim si to. Pre umelca je najväčšie zadosťučinenie, keď sa jeho tvorba páči a dotýka sa...
17.08.2020 10:27 - otázka od Janka Beňová
Chcem Vás pozdraví a opýtať sa kedy budete najbližšie vystupovať v Banskej Bystrici. Ďakujem
Banská Bystrica bude 21.11. :)
17.08.2020 10:27 - otázka od Marienka
Otázku nemám. Prajem všetko najlepšie k zajtrajší narodeninám, nech mu to ešte dlho, dlho.... krásne hraje. Pekný den
Ďakujem veľmi pekne :) Aj som zabudol, že už zajtra som o rok starší.
17.08.2020 10:26 - otázka od Juraj K.
Dobrý deň pán Hollý, už máte pripravený program na Bratislavský koncert? Čo nám zahráte?:) Ďakujem za odpoveď. Juraj
Dobrý deň, koncert v BB je naplánovaný na 21.11.
17.08.2020 10:26 - otázka od Lenka Kuzminova
Ahoj Jožko! Milujem tvoje koncerty a nesmierne sa teším na koncert v BA. Držím palce aj tebe aj všetkým hudobníkom v týchto neľahkých časoch. Ako vnímaš situáciu s kultúrrou na Slovensku ty?
Ďakujem Lenka za tvoju priazeň. Ak sa jedná o momentálnu situáciu, tak je to naozaj ťažké a úprimne musím napísať, že už aj mimo tejto ťažkej situácie bola kultúra nie najlepšie podporovaná. Momentálne je veľmi náročné niečo plánovať, nakoľko sa situácia stále mení a pre nás umelcov je to veľmi nepriaznivé obdobie. Bol by som rád, ak by sa kultúre venovalo viac pozornosti všeobecne a vážili sme si ju, pretože aj keď to v prvom momente nevnímame, je liekom na naše duševné a verím, že aj fyzické zdravie.
17.08.2020 10:17 - otázka od Marianna 258
Dobry den, chcela by som sa opytat, co si myslite o bezpecnosti na vasich koncertoch. ci bude vsetko dodrzane. dakujem. urcite pridem!
Dobrý deň, určite sa budeme riadiť aktuálne platnými nariadeniami, no som presvedčený, že je potrebné, aby sa každý z nás správal zodpovedne.
17.08.2020 10:14 - otázka od anetka
Chcela by som sa opytat, kde sa Vam najlepsie hralo a ktoru krajinu ste si oblubili :) Dakujem Pekny den!
Krásne spomienky mám na Poľsko a taktiež sa mi páčil obrovský hudobný rozhľad nemeckého publika. Slovensko je však moja srdcová záležitosť a som nesmierne rád, že tých najleoších fanúšikov mám doma.
17.08.2020 10:11 - otázka od Lucia Lula
Ahoj Jožko! Máš rodinu? Ako tráviš voľný čas?
Ahoj Lucka, áno z predchádzajúceho mnželstva mám 17.r. syna :) Vo voľnom čase si rád zašportujem, viem si vyhutnať čas aj pri dobrom jedle a cestovaní (keď je to možné) No a keď som lenivý a nič sa mi nechce, tak sa občas odreagujem aj pri playstation
17.08.2020 10:05 - otázka od Jana
Dobry den, mozeme vas niekedy vidiet aj niekde na Orave? Dakujem za odpoved a prajem vela stastia
Dobrý deň Janka, Nabližšie k Vám budem v Ružomberku 31.10. Bohužiaľ Oravu zatiaľ zbenutú nemám. Budem sa snažiť zavítať aj k Vám ak leď tento rok to už aj kvôli aktuálnej situácii asi nedáme. Budem však určite uvažovať. Verím, že budúci rok :)
17.08.2020 10:00 - otázka od Karol
Zdravím maestro, zaujímalo by ma ako prežívate ako umelec v týchto ťažkých časoch, ďakujem, nech sa darí. Karol
Ahoj Karol, snažím si zachovať pozitívnu myseľ. Venovať sa práci, ktorá ma baví a keď to na mňa predsalen doľahne idem si zabehať :DDDD
17.08.2020 09:59 - otázka od Pusinka
Ahoj, si zadany?:)))))
Áno, už mám po boku úžasnú dámu, ktorá mi je veľkou oporou ;-)
17.08.2020 09:55 - otázka od mmm
Dobry den, chcel by som sa spytat ci planujete nejaky vecsi vianocny koncert na vychode slovenska, dakujem
Dobrý deň, koncert výlučne s vianočnými skladbami neplánujem, avšak v období advetnu bude koncert v Prešove 5.12, Bardejove 6.12. Turné však začína 25.10. v Košiciach. Verím, že si nájdete mesto, ktoré Vám vyhovujem
17.08.2020 09:50 - otázka od Klara
Pekny den Jozef, planujete vydat v najblizsej dobe novy album? Zelam vam vela stastia a zdravia
Dobrý deň, posledné mesiace som všetok čas venoval spracovaniu audia a viedea pre pripravované DVD z minuloročného koncertu v BA. DVD bude pravdepodobne začiatkom októbra.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu