Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PREDPOVEĎ Počasie sa s nami zahrá: Kúpaliskové horúčavy očakávajte iba v jediný deň!

Čaká na nás letné slnko ale aj prehánky Zobraziť galériu (7)
Čaká na nás letné slnko ale aj prehánky (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

BRATISLAVA - Počasie nás v poslednej dobe poriadne prekvapuje. Nedá sa povedať, že by sme si za posledné užívali práve "bazénové" teploty, no to sa môže s koncom júla zmeniť. Letným lúčom ešte neodzvonila posledná tohtoročná hodina. Preto vám teraz prinášame štandardnú celotýždňovú predpoveď.

Pondelok

Začiatkom týždňa nás zasiahnu teploty od 26 do 29 stupňov Celzia. Teplotne nevýrazný studený front sa v poli rovnomerne rozloženého vyššieho tlaku vzduchu v našej oblasti postupne rozpadne.

<< Kliknutím na mapu zobrazíte rozšírenú predpoveď >>

Utorok

Počas druhého pracovného dňa sa teploty dokonca zdvihnú a to až na 33 stupňov Celzia, ktoré môžu padnúť práve v našom hlavnom meste. Celkovo bude na území juhozápadného Slovenska mimoriadne teplo.

Upozorňuje na to aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý pred vysokými teplotami na tomto území vydal dokonca výstrahu I. stupňa. Od juhu bude zasahovať do našej oblasti tlaková výš. Zároveň začne prúdiť nad naše územie od juhozápadu teplý vzduch, čo znamená, že práve utorok bude možno čas navštíviť nejaké to kúpalisko a osviežiť sa.

PREDPOVEĎ Počasie sa s
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy predbežne platia pre celý Bratislavský a Trnavský kraj, pre väčšinu územia Nitrianskeho kraja a okresy Krupina a Veľký Krtíš v Banskobystrickom kraji.

<< Podrobnejšiu predpoveď nájdete na Predpovede.sk >>

Streda

Práve stred týždňa je tým dňom, kedy sa už na Slovensku nebude očakávať jasné počasie a teploty mierne klesnú. Budú od 24 do maximálne 30 stupňov Celzia. Od západu totiž postúpi do strednej Európy studený front spojený s tlakovou nížou nad Škandináviou. Pred ním k nám ale bude od juhozápadu prúdiť teplý vzduch.

Štvrtok

Ďalšie klesanie teplôt možno očakávať aj v priebehu štvrtku. Maximá dosiahnu len 27 stupňov Celzia. Od severozápadu bude do našej oblasti zasahovať tlaková výš. Zároveň k nám bude od severu zasahovať vo vyšších vrstvách ovzdušia vrstva nízkeho tlaku vzduchu.

Piatok

Prichádza rad na dlho očakávaný záver týždňa a, veru, s počasím to nebude vyzerať optimisticky. Polooblačné počasie miestamu budú striedať prehánky. Od severozápadu bude naďalej zasahovať do strednej Európy tlaková výš. Vo vyšších vrstvách ovzdušia sa zopakuje aj brázda nízkeho tlaku vzduchu.

Viac o téme: Počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu