Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Desivá správa z Vrútok po krvavej dráme! Anonym hrozil ďalším útokom na školu: Rodičia o ničom nevedeli

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA, Facebook)

VRÚTKY - Na škole vo Vrútkach došlo 11. júna k desivej dráme, ktorá doslova šokovala celé Slovensko. Len 22-ročný Ivan tu útočil nožom, viacero ľudí zranil, jeden z učiteľov vyčíňanie neprežil. Zahynul aj samotný páchateľ, ktorého napokon zastrelili policajti. Tým však horor, zdá sa, neskončil.

Škola vo Vrútkach, ktorá sa zo všetkého bude spamätávať ešte veľmi dlho, totiž čelí vyhrážkam neznámej osoby či osôb. Správu o anonymnom výhražnom liste, v ktorom pisateľ hrozí útokom, zverejnila televízia TA3. Ako informovali, autor v ňom uvádza aj motív. Má ním byť pomsta za zneškodnenie Ivana Č. (†22).

"Odveta je nevyhnutná a bude veľmi tvrdá," znie okrem iného v liste, ktorý bol adresovaný primátorovi Vrútok Branislavovi Zacharidesovi a policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému.

Desivá správa z Vrútok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto:TA3)

"Ohľadom listu som v deň jeho prečítania kontaktoval políciu, ktorá si ho prevzala a v danej veci vykonáva ďalšie úkony. Policajnému zboru sa chcem poďakovať za ich aktívny prístup k bezpečnosti na škole v posledných dňoch tohto školského roka," vyjadril sa Zacharides. 

Rodičia ani učitelia o hrozbe nevedeli

O liste mala podľa TA3 polícia aj tí, čo ho obdržali, vedomosť už minulý týždeň. "Informáciu vysielame z bezpečnostných dôvodov až po odovzdaní školských vysvedčení," upozornili v reportáži. O tom, že sa niekto vyhráža ďalším útokom, však nemali vedieť rodičia detí ani učitelia. Žiaci do lavíc znova zasadli minulý týždeň.

"Po oznámení sme prijali všetky potrebné opatrenia, ktoré však nie je možné z taktických dôvodov špecifikovať," reagoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík s tým, že aktuálne prebieha intenzívne vyšetrovanie. Školu aj jej okolie posledné dni monitorovalo viacero policajných hliadok, ktoré dohliadali na bezpečnosť. 

Advokát Vladimír Kašuba sa pre televíziu vyjadril k postupu kompetentných, ktorí napriek tomu, že vedeli o možnej hrozbe, neinformovali verejnosť. Uviedol, že by si určite nedovolil vysloviť súd nad tým, ako sa rozhodli. "Ako rodič by som bol zrejme rád, keby som tú informáciu dopredu mal a podľa toho by som sa zariadil," dodal.

Pri útoku vyhasol život učiteľa Jaroslava.
Zobraziť galériu (3)
Pri útoku vyhasol život učiteľa Jaroslava.  (Zdroj: Tip čitateľa, FB/Polícia SR, TASR, Facebook/Martin a Turiec za Slušné Slovensko)

Práve tento mladý muž, bývalý žiak Spojenej školy vo Vrútkach, 11. júna navždy zmenil životy mnohých ľudí. Jeho vyčíňanie si vyžiadalo celkovo päť zranených a jednu obeť. O detailoch celej drámy informovala riaditeľka školy. Podrobnosti si prečítajte tu. 

Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy. 

Šokujúce ZÁBERY z drámy vo Vrútkach: Zásah polície je zachytený na VIDEU! (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: ListAnonymVyhrážkyVrútkyŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu