Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šikuta chce pre sudcov Najvyššieho súdu viac asistentov a spravodlivé rozdelenie kancelárií

Ján Šikuta
Ján Šikuta (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Sudcovia Najvyššieho súdu (NS) SR by mali mať dvoch asistentov namiesto jedného a kancelárie by sa nemali dostávať za trest alebo odmenu. Myslí si to predseda NS SR Ján Šikuta, ktorý to uviedol po stretnutí s členmi Sudcovskej rady NS SR. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Šikuta po stretnutí so sudcovskou radou avizoval zmeny v oblasti materiálno-technického zabezpečenia sudcov. „Je absolútne neprípustné, aby sudcovia dostávali kancelárie za trest alebo za odmenu. Pre všetkých chcem vytvoriť kvalitné a najmä rovnaké podmienky,“ vysvetlil Šikuta. K takémuto kroku však môže pristúpiť podľa tlačovej správy až po tom, ako bude prevedená správa budovy na Župnom námestí na Kanceláriu Najvyššieho súdu SR.

„Následne chce zrealizovať pasportizáciu a kancelárie rozdeliť rovnako na základe štvorcových metrov,“ dopĺňa stanovisko NS SR. Okrem zmien v kanceláriách chce Šikuta aj zvýšiť sudcom počet pridelených asistentov. „Na začiatok má Ján Šikuta predstavu, že každý sudca by mal mať dvoch asistentov, čo je v porovnaní so súčasným stavom zvýšenie o jedného asistenta na sudcu,“ uzatvára stanovisko súdu.

Viac o téme: SudcoviaAsistentNajvyšší súd Slovenskej republikyJán Šikuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu