Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kotlebov klub krátko po voľbách oslabol: Po slovách Mazureka odchádza celé krídlo kuffovcov

Kotleba prišiel o troch poslancov Zobraziť galériu (4)
Kotleba prišiel o troch poslancov (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, Michal Svítok)

BRATISLAVA - V kotlebovej ĽSNS je dnes veľmi horúco. Klub krátko po parlamentných voľbách opúšťajú všetci poslanci krídla Kresťanskej demokracie - Život a prosperita (KDŽP). Ide o poslancov Tomáša Tarabu, Štefana a jeho syna Filipa Kuffu. Na vine je vraj vyhlásenie poslanca Milana Mazureka z ĽSNS, ktoré sa odchádzajúcim poslancom zdá nedôstojné.

"Milan Mazurek nás identifikuje ako hrozbu. Takto nemôžeme fungovať," povedal na tlačovej konferencii odchádzajúci Tomáš Taraba z KDŽP s tým, že všetci traja z klubu ĽSNS odchádzajú a chcú pôsobiť ako nezaradení. "Týmto dňom odchádzame z klubu ĽSNS a budeme pôsobiť ako nezávislí poslanci," vyhlásil Taraba.

Poslanci KDŽP odchádzajú z klubu kotlebovcov (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Aktualizované 13:57
Kotlebovci vydali k odchodu poslancov KDŽP tlačovú správu. "ĽS Naše Slovensko rešpektuje rozhodnutie poslancov KDŽP. Nedorozumenie medzi Tomášom Tarabom a Milanom Mazurekom sme ani v rámci strany, ani v rámci poslaneckého klubu nevnímali ako nejaké zásadné. Skôr ako nedostatok vzájomnej komunikácie. Napriek rozhodnutiu poslancov KDŽP sme radi, že práve vďaka ĽS Naše Slovensko je o týchto troch konzervatívnych poslancov v súčasnom slovenskom parlamente viac," uviedli kotlebovci.

Kotlebov klub krátko po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Rotržka s Mazurekom

Taraba spomína ako hlavný dôvod odchodu narážky Mazureka. Ten sa začal venovať Tarabovi po tom, ako bola na pretrase platforma hodnotovej politiky s Mariánom Kérym a Jánom Podmanickým, ktorý medzičasom už tiež odišiel zo strany Smer.

Andrej Medvecký a Milan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

"Pán Mazurek vypustil do éteru naratív, ktorý bol od začiatku falošný a to bol ten, že sme vytvorili nejaký pakt so stranou Smer," pokračuje Taraba, ktorý vystúpil na brífingu sám. Pôvodne mali na brífingu vystúpiť aj Štefan a Filip Kuffovci. "S pánom Kotlebom som hovoril a rázne som mu povedal, že tieto výroky, ktoré boli na našu stranu, sú už za čiarou," povedal novinárom na brífingu Taraba.

Kotlebov klub krátko po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Ten pripomenul aj konflikty, ktorými si už prešli aj Mazurek spolu so Štefanom Kuffom, keď sa nezhodli na otázke riešenia rómskej otázky. "Mazurek je samostatná jednotka v strane," povedal Taraba a uviedol, že s predsedom strany Marianom Kotlebom zásadný konflikt nemá. Členovia KDŽP spolu so stranou ĽSNS pritom ešte pred voľbami podpísali spoločné memorandum. Jeho fyzickú podobu si Taraba priniesol aj na tlačovku.

Ako sa ukazuje, odchod poslancov z KDŽP visel vo vzduchu už minulý týždeň, keď Taraba na sociálnej sieti napísal, že Mazurek klame.

Viac o téme: Štefan KuffaĽSNSKDŽPTomáš TarabaFilip Kuffa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu