Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Jarné počasie využili ľudia rôzne: Obrovské rady pred obchodmi, húfy cyklistov v prírode

Do prírody sa vybralo mnoho ľudí, väčšina rúška odhodila. Zobraziť galériu (2)
Do prírody sa vybralo mnoho ľudí, väčšina rúška odhodila. (Zdroj: Maarty)

BRATISLAVA - Slovensko uvoľnilo opatrenia a posledné čísla pozitívnych testov sú veľmi priaznivé. Z takmer 4000 otestovaných za piatok bolo nula pozitívnych. Hygienické opatrenia a rúška sú však stále veľmi dôležité, aby sme sa vyhli druhej vlne.

Na Slovensku začína pravá jar a počasie je veľmi teplé. Aj to láka ľudí do prírody. Na Bielom kríži ste tak v sobotu mohli vidieť množstvo cyklistov. Dôležité však je, aby sme aj v prírode, pokiaľ sa pohybujeme v blízkosti neznámych ľudí, nezabudli dodržiavať prísne hygienické opatrenia, nevynímajúc rúška na tvári. To je však pre mnohých nepohodlné a preto ich nenosia. 

KORONAVÍRUS Podcenenie vírusu môže reálne priniesť druhú vlnu epidémie, tvrdí Krajčí

Aj napriek tomu, že Slovensko v počet infikovaných, mŕtvych, ale aj denných prírastkov, je na tom veľmi dobre, netreba zabúdať na to, že nás môže postihnúť druhá vlna koronavírusu. 

Do prírody sa vybralo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Maarty)

Rady pred obchodmi

Slovenská vláda začala s uvoľňovaním opatrení a pre dobré výsledky spojila 2. a 3. vlnu uvoľňovania. Od 6. mája je sú tak otvorené obchody, jazdia taxíky či pracujú kaderníčky a kozmetičky. Všetko je však podmienené dodržiavaním hygienických opatrení, ako aj počtu zákazníkov v predajniach. 

To spôsobuje niekedy nekonečné rady. Inak to nebolo ani v sobotu. Pred obľúbeným obchodným domov s nábytkom v Bratislave sa utvoril dlhý rad čakajúcich ľudí. Tento obchodný dom je povestný vysokou návštevnosťou najmä cez víkendy, čo potvrdili ľudia aj počas koronakrízy. Fotky boli zverejnené na sociálnej sieti na stránke Nekŕmte nás odpadom. "Ľuďom sa počas karantény asi minul nábytok," vtipne poznamenal autor fotografií. 

Od Vás: IKEA Bratislava. Počas koronakrízy sa ľuďom očividne doma minul nábytok.

Uverejnil používateľ Nekŕmte nás odpadom Sobota 9. mája 2020
Viac o téme: VírusPrírodaNákupyIKEAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu