Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Slovensko poskytne na vývoj vakcíny 750-tisíc eur, informoval minister Korčok

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Slovensko podporuje spoločné snahy zvládnuť problém nového koronavírusu, preto sumou 750.000 eur prispeje na vývoj vakcíny proti SARS-CoV-2.

V pondelok to oznámil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) pri príležitosti medzinárodného donorského podujatia (Coronavirus Global Response), ktoré zorganizovala Európska komisia (EK) spoločne so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), Francúzskom, Nemeckom, Spojeným kráľovstvom a Saudskou Arábiou.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Cieľom podujatia je zhromaždiť prostriedky určené na financovanie zrýchleného výskumu vakcíny, nevyhnutnej diagnostiky a liečby COVID-19 v celkovej výške 7,5 miliardy eur. "Teší ma, že pre mimoriadnu dôležitosť tejto aktivity a s plným rešpektom voči potrebe globálneho zintenzívnenia boja s ochorením COVID-19 SR aktívne a pozitívne zareagovala," zdôraznil šéf slovenskej diplomacie.

Slovensko je podľa neho presvedčené o tom, že vyzbierané prostriedky budú efektívne využité v oblastiach diagnostiky ochorenia COVID-19, jeho liečby, ako aj pri vývoji účinnej vakcíny. Pripomenul, že spoločná iniciatíva je súčasťou multilaterálnej reakcie na boj s COVID-19 a nadväzuje na prijaté záväzky lídrov EÚ, G20 a G7.

Viac o téme: VakcínaSlovenskoKoronavírusIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu