Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VOĽBY 2020 Boris Kollár je nervóznejší ako počas minulých parlamentných volieb

Predseda strany Sme rodina Boris Kollár (uprostred) počas volebného aktu v rámci volieb do Národnej rady SR Zobraziť galériu (5)
Predseda strany Sme rodina Boris Kollár (uprostred) počas volebného aktu v rámci volieb do Národnej rady SR (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Boris Kollár je nervóznejší ako počas minulých parlamentných volieb. Povedal to po tom, ako odvolil na základnej škole Milana Hodžu v Bratislave, kam prišiel v sprievode svojej mamy a niekoľkých detí. Šéf Sme rodina povedal, že chce, aby jeho hnutie dosiahlo čo najlepší možný výsledok, pretože nechce byť opomenutý v budúcej vláde.

„Nemyslím si, že nervozita bude menšia ako pred štyrmi rokmi, pretože vtedy sme urobili všetko, čo sme mohli, Neočakávali sme taký dobrý výsledok a dnes ho očakávame, a preto sme o to viac nervózni, lebo máme väčšiu zodpovednosť,“ povedal s tým, že na kampani sa podieľali tisícky členov a sympatizantov hnutia Sme rodina, voči ktorým dnes cíti zodpovednosť.

Kollár si myslí, že výsledok volieb sa dá v tejto chvíli ťažko predpovedať, pretože voliči nie sú stáli. „Prvou métou je dostať sa do parlamentu, druhou je urobiť lepší výsledok ako v predchádzajúcich voľbách a potom máme ambíciu mať čo najvyššie percentá, aby sme boli neopomenuteľní v budúcej vláde,“ povedal na ambície jeho hnutia.

Boris Kollár vyjadrenie po odovzdaní hlasovacieho lístka

Kolár hodil do urny volebný lístok spoločne s deťmi, za čo si vypočul kritiku od niektorých čakajúcich voličov. „Ospravedlňujem sa všetkým, ktorých som urazil tým, že sme to hádzali spolu, ale viete, my sme iní ,my sme rodina a deti to chceli hodiť so mnou,“ zavtipkoval. Zvyšok dňa bude tráviť so svojou rodinou a o 21:00 sa presunie na volebnú noc, ktorú jeho hnutie organizuje na nábreží Dunaja v Au café.

Na Slovensku sa dnes o 7:00 začali desiate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. Rozhodnúť o zložení parlamentu môže približne 4 445 000 voličov. Volebné miestnosti by mali byť otvorené do 22:00. V tohtoročných parlamentných voľbách kandiduje celkovo 24 politických subjektov.

Boris Kollár zobral deti za plentu

Viac o téme: Boris KollárSme rodinaVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu