Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tvrdý odkaz iniciatívy Za slušné Slovensko: Návrat smeráckeho exposlanca je neprijateľný!

Viliam Jasaň a Mária Trošková. Zobraziť galériu (2)
Viliam Jasaň a Mária Trošková. (Zdroj: Braňo Šimončík, SITA, Topky)

BRATISLAVA – Podľa našich informácií by na miesto novozvoleného europoslanca Miroslava Číža za Smer-SD do pléna do Národnej rady Slovenskej republiky (NR) SR mal nastúpiť bývalý tajomník Bezpečnostnej rady SR a člen Smeru Viliam Jasaň, čo pobúrilo iniciatívu Za slušné Slovensko.

V sobotu mal každý oprávnený volič možnosť rozhodnúť o tom, akí politici budú reprezentovať našu krajinu v Európskom parlamente. Z oficiálnych výsledkov vyplýva, že sme to umožnili štyrom poslancom z koalície PS - Spolu, trom zo Smeru-SD, dvom z krajne pravicovej strany ĽSNS, dvom z hnutia KDH, dvom z opozičnej SaS a jednému z OĽaNO.   

Z trojice smerákov uspel Miroslav Číž. Pred voľbami sme ako prví priniesli informáciu, že v prípade jeho zvolenia by mal na jeho miesto do NR SR nastúpiť smerácky exposlanec Viliam Jasaň.

Na snímke Viliam Jasaň.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke Viliam Jasaň.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Čítajte aj: V Smere majú ďalší problém! Hrozí návrat politika, ktorý musel odísť po Kuciakovom poslednom článku


Z pondelňajšej reakcie zástupcov z iniciatívy Za slušné Slovensko vyplýva, že Jasaňov prípadný návrat do politiky ich pobúril natoľko, že ho označili za neprijateľný. Jeho meno považujú za symbol korupcie a prepojenia mafie na úrad vlády. „A takíto ľudia v parlamente nie sú tí, ktorí pomáhajú obnoviť dôveru v politiku a verejnú službu,“ podčiarkli aktivisti, ktorí ho vyzývajú, aby sa vzdal náhradníckeho miesta.

„Pán Viliam Jasaň bol donútený desiatkami tisícov občanov odstúpiť, pretože podnikal s Vadalom a Troškovou. Pán Viliam Jasaň podnikal s človekom obvineným z drogovej trestnej činnosti, človekom obvineným z podvodu s agrodotáciami. Pán Viliam Jasaň je prepojený s asistentkou Roberta Fica, ktorá bola napojená rovnako na A. Vadalu, toho Vadalu, s ktorým podľa medializovaných informácií pravdepodobne R. Fico telefonoval. Pán Viliam Jasaň má problém s bezpečnostnou previerkou, keďže NBÚ ju znovu otvoril a preveruje ju. Pán Viliam Jasaň a pani Trošková sa v očiach slovenskej verejnosti stali symbolom korupcie a prepojenia mafie na úrad vlády,“ znie apel iniciatívy.

Občianski aktivisti taktiež vyzývajú stranu Smer-SD, aby svojmu bývalému poslancovi odporučila nenastúpiť do NR SR. Podľa ich slov ľudia, ktorí sú podozriví z prepojenia na mafiánov a organizovanú korupčnú sieť nemajú v národnej rade čo robiť. „Ak chce niekto tvrdiť, že boli demokraticky zvolení, tak si položme otázku, či by ľudia volili človeka, ktorý je prepojený na obvineného talianskeho mafiána, ktorý rozkrádal agrodotácie na Slovensku, je podozrivý z obchodu s drogami alebo či by ľudia volili človeka, ktorý nemá v poriadku bezpečnostnú previerku,“ okomentovala iniciatíva.

Viac o téme: Miroslav ČížViliam Jasaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu