Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Domotaná hovorkyňa, na ktorej sa smeje Slovensko: Odhalenie z minulosti, FOTO žúrka s Troškovou

Barbora Palovičová Zobraziť galériu (12)
Barbora Palovičová (Zdroj: Reprofoto TV Markíza, TASR/Martin Baumann, Tip)

BRATISLAVA - Hovorkyňa ministerstva kultúry sa zviditeľnila potom, čo sa na sociálnej sieti objavila nezostrihaná reportáž. Doteraz celkom neznáma blondínka sa však už v minulosti objavila na televíznych obrazovkách. Bola v rovnakom ročníku súťaže Miss Universe s Máriou Troškovou. Zúčastnila sa niekoľkých súťaží krásy a na miesto brán modelingu sa jej otvorili dvere na ministerstve.

Hovorkyňa ministerstva kultúry Barbora Palovičová sa v posledných dňoch zviditeľnila v nie príliš pozitívnom svetle. Redaktorka Markízy zverejnila nezostrihanú reportáž, v ktorej Palovičovej robilo problém reagovať na otázky na vopred dohodnutom rozhovore. Zdá sa, že sa hovorkyňa snažila uchytiť roky. Začínala v súťaži Miss Universe. Bola v rovnakom ročníku ako Mária Trošková či Katarína Saganová. Okrem toho si užívala na jachte v Monaku s finančníkmi, ako informoval týždenník Plus 7 dní.

Palovičová počas reportáže pre TV Markíza
Zobraziť galériu (12)
Palovičová počas reportáže pre TV Markíza  (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Po boku Troškovej

Ročník Miss Universe 2007 bol naozaj unikátny. Mnohé dievčiny z ročníka sú dnes slávne, niektoré inak, ako by chceli. V tom roku totiž súťažila aj bývalá hlavná štátna radkyňa Roberta Fica Mária Trošková. Keď sa po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky prevalili informácie o jej obchodnom aj osobnom vzťahu s Antoninom Vadalom, na svojom poste skončila. Okrem toho bola v ročníku aj Saganova manželka Katarína. K dvom dámam teraz pribudla aj Barbora Palovičová. 

Barbora Palovičová (vľavo) po boku Márie Troškovej (druhá zľava) počas sústredenia Miss v Egypte v roku 2007
Zobraziť galériu (12)
Barbora Palovičová (vľavo) po boku Márie Troškovej (druhá zľava) počas sústredenia Miss v Egypte v roku 2007  (Zdroj: Tip čitateľa)

Na fotografiách zo sústredenia v Egypte sa mimoriadne zabáva, dokonca sa objavila aj po boku Troškovej. Sama však uviedla, že sa s ňou odvtedy nestretla, no v dievčatá vtedy vytvorili mimoriadne dobrý kolektív. „Majku“ si pamätá ako milé dievča. Vtedajšou víťazkou sa stala Lucia Senášiová, ktorá sa neskôr stiahla z očí verejnosti, no preslávil ju románik s podnikateľom Zoroslavom Kollárom. Súčasná hovorkyňa rezotu kultúry sa stala 1. vicemiss a 2. vicemiss Iveta Riečanová sa uchytila v parlamente ako asistentka smeráckeho poslanca Vladimíra Baláža.

Domotaná hovorkyňa, na ktorej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

O pár rokov neskôr založila Miss Folklór a od roku 2015 bola aj spoluorganizátorkou súťaže s rovnakým názvom. Venovala sa salse a dlhé roky pôsobila ako sólistka vo folklórnom súbore Lúčnica. Ľudovému spevu, tancu aj hre na cimbal sa venovala od detstva. Do desiatich bývala v Bratislave a neskôr sa presťahovala do Banskej Bystrice. Má ukončené inžinierske štúdium na Ekonomickej univerzite v Bratislave. 

Palovičová s Luciou Senášiovou
Zobraziť galériu (12)
Palovičová s Luciou Senášiovou  (Zdroj: Tip čitateľa)

Na jachte v Monaku

Keďže jedenásť rokov pôsobila v Lúčnici ako sólistka, učarovala mnohým. Medzi nimi bola aj bohatá vrstva mužov z finančnej skupiny J&T. Spolu s ďalšími finalistkami Miss ju pozvali na preteky formuly 1 do Monaka a okrem toho si uživali aj na jachte. „Vždy večer sme vyrazili do mesta. Zišli sme sa celkom dobrá partia. Dokopy nás bolo jedenásť alebo dvanásť,“ porozprávala vtedy pre týždenník. 

Domotaná hovorkyňa, na ktorej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

„Zo začiatku, keď som nevedela, o čo ide, mala som pochybnosti. Ešte predtým sme sa však všetci stretli aj s Ivanom Jakabovičom. Povedal, že sa nemáme čoho báť. Inak by som sa možno v živote nedostala na F1,“ vysvetľovala. Luxusnú jachtu si užívali niekoľko dní.

Mária Toršková (vpravo) a Katarína Saganová (v strede)
Zobraziť galériu (12)
Mária Toršková (vpravo) a Katarína Saganová (v strede)  (Zdroj: Tip čitateľa)

Brány do modelingu vystriedali brány na ministerstvo

Po druhom mieste v prestížnej súťaži mala evidentné iné plány. „Dúfam, že sa mi otvoria aj brány modelingu,“ povedala v roku 2007 pre portál mybystrica.sme.sk. Zdá sa však, že po rokoch v modelingovej brandži sa jej otvorili iné brány.

Iveta Riečanová (v strede) a Mária Trošková (vpravo)
Zobraziť galériu (12)
Iveta Riečanová (v strede) a Mária Trošková (vpravo)  (Zdroj: Tip čitateľa)

Tento rok sa stala vedúcou na tlačovom oddelení ministerstva kultúry, ktoré vedie Jana Laššáková. Podobne ako Trošková, aj ona skončila medzi politikmi.

Barbora Palovičová (vľavo), Lucia Senášiová (v strede) a Iveta Riečanová
Zobraziť galériu (12)
Barbora Palovičová (vľavo), Lucia Senášiová (v strede) a Iveta Riečanová  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Predtým skúšala šťastie v televízii TA3, no veľmi neohúrila. Chcela sa stať moderátorkou správ. Neskôr preto skúsila šťastie na ministerstve. Podľa rezortu sa predtým nepoznala ani s Laššákovou ani s Pellegrinim a je zamestnaná v súlade so všetkými právnymi predpismi. Hovorkyňou sa stala v polovici apríla tohto roka. Dostáva plat vo výške 1321 eur. V deň odvysielania reportáže jej uplynula skúšobná lehota. 

Domotaná hovorkyňa, na ktorej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Domotaná hovorkyňa, na ktorej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Domotaná hovorkyňa, na ktorej
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Viac o téme: Ministerstvo kultúryMária TroškováBarbora Palovičová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu