Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Séria listov o Vadalovi: Polícia má podozrenie z trestného činu, prípad je na stole inšpekcie

Antonino Vadala Zobraziť galériu (2)
Antonino Vadala (Zdroj: TASR – František Iván)

BRATISLAVA – V súvislosti s pôsobením Antonina Vadalu na Slovensku polícia eviduje podozrenie z trestného činu. Prípad posunula Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. V reakcii na medializované informácie to potvrdila Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

"Odbor kontroly Prezídia Policajného zboru ukončil kontrolu so záverom, že okrem administratívnych pochybení mohlo dôjsť aj k spáchaniu trestného činu," povedala v utorok hovorkyňa prezídia Denisa Baloghová. Vzhľadom na to bol prípad následne posunutý na Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý sa k podrobnostiam, vzhľadom na utajenie nevyjadruje.

Šokujúce zistenie talianskej novinárky: Vadala mal svojich colníkov priamo vo firme v Michalovciach

Séria listov

Podľa informácií denníka Sme, ktorý sa odvolával na taliansku verejnoprávnu televíziu, mala policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA napísať sériu listov, v ktorých okrem iného informovala organizáciu o tom, že Antonino Vadala mal v rámci obchodovania s mäsom do Turecka, cez Balkán, aj pašovať drogy. Finančná správa denníku potvrdila, že pobočka colného úradu naozaj sídlila v priestoroch Vadalovej firmy.

Séria listov o Vadalovi:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTA Italiana)

Situáciu chce na pôde parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť riešiť aj člen výboru Ľubomír Galko aj za prítomnosti ministerky vnútra Denisy Sakovej. "To, že je Vadala zavretý v Taliansku a čelí tam spravodlivosti, neznamená, že by sa policajti nemali pozrieť na možné pochybenia alebo až trestné činy svojich vlastných kolegov," povedal Galko.

Viac o téme: DrogyMafiaAntonino Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu