Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dáždniky, gumáky a kožuchy v pohotovosti: Na Slovensku môže silno zapršať, hrozí i sneh!

Počasie. Zobraziť galériu (2)
Počasie. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na strednom Slovensku a v niektorých okresoch Nitrianskeho, Košického a Prešovského kraja sa môže večer, v noci a počas nedele (5. 5.) vyskytnúť silný dážď. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy.

 Meteorológovia očakávajú, že ojedinele môže úhrn zrážok dosiahnuť 35 až 40 milimetrov. “Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,” uviedol SHMÚ. Vo vysokopoložených  severných oblastiach hrozia i snehové zrážky. Sneženie a silný vietor sa môžu v nedeľu (5. 5.) a pondelok (6. 5.) vyskytnúť na viacerých miestach Slovenska. 
      V noci a počas nedele môže v niektorých okresoch Trenčianskeho kraja, v polohách nad 600 metrov spadnúť jeden až tri centimetre nového snehu. V okresoch Žilinského, Banskobystrického a Prešovského kraja, v polohách nad 800 a prechodne nad 500 metrov môže spadnúť jeden až desať centimetrov. SHMÚ preto vydal výstrahu 1. stupňa s platnosťou od nedele 02.00 h do 09.00 h pre Trenčiansky kraj, resp. od 04.00 h do pondelka 08.00 h pre ostatné kraje.
 

Sneh ochromil dopravu na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com/This is Bosnia and Herzegovina)
  Silný vietor s rýchlosťou 65 až 70 kilometrov za hodinu možno podľa meteorológov očakávať na západe a východe krajiny. Pre viaceré okresy Bratislavského, Trnavského, Trenčianskeho a Prešovského kraja vydal SHMÚ výstrahu 1. stupňa s platnosťou od nedele 06.00 h do pondelka 18.00 h na západe, respektíve od nedele 09.00 h do pondelka 20.00 h.

     

Viac o téme: ZrážkyVýstrahaDážď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu