Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obce sa dočkajú financií na požiarnu ochranu: Saková potvrdila dotácie, pomôže ministerstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA)

BRATISLAVA - Do konca októbra by všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy, mali mať peniaze pre rekonštrukciu, opravu alebo výstavbu požiarnych zbrojníc na svojich účtoch. Tento týždeň to v Národnej rade Slovenskej republiky počas pravidelnej Hodiny otázok uviedla ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

Poslanec za Smer-SD Ján Senko sa pýtal, „v akom štádiu je riešenie dotácií pre rekonštrukciu, opravu alebo výstavbu požiarnych zbrojníc, ktoré v tomto roku bolo riešené cez výzvu ministerstva vnútra“.

Ako v odpovedi uviedla Saková, výzva bola vyhlásená vo februári tohto roku. „Čo sa týka čísiel, zareagovalo na ňu 794 žiadateľov. Do 6. apríla predložili Prezídiu hasičského záchranného zboru svoje žiadosti o poskytnutie dotácie, prezídium zároveň tieto všetky žiadosti preverovalo, hlavne formálnu úplnosť predložených žiadostí, aj ich súlad s podmienkami zverejnenej výzvy. Po všetkých týchto procesných krokoch sme vyhodnotili jednotlivé žiadosti, komisia zasadla, posúdila všetky žiadosti a môžem povedať, že všetky žiadosti, ktoré formálne spĺňali všetky náležitosti zverejnenej výzvy, boli odsúhlasené,“ uviedla.

Zároveň podotkla, že trochu nastal problém, že mali nedostatok finančných prostriedkov, aby jednotlivé žiadosti naplnili finančnými prostriedkami. „Ale môžem povedať, že tieto finančné dodatočné zdroje sme našli v rozpočte ministerstva vnútra a budeme všetky peniažky posielať v priebehu niekoľkých dní a sľubujem, že do konca októbra by všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy, mali mať tieto peniaze na svojich účtoch,“ uzavrela šéfka rezortu.

 

 

Viac o téme: Denisa SakováPožiarne zbrojnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu