Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Stránka láka Slovákov na súťaže o luxusné dovolenky: Záujemcov čaká nemilé prekvapenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Leto je ako stvorené na dovolenky a ľudia sa ich nevedia nabažiť. Predstava, že by mohli nejakú vyhrať, je veľmi lákavá, no súťaže o zájazdy do zahraničia prinášajú so sebou aj isté riziká. Vždy si treba dobre overiť, či ide o reálnu a spoľahlivú cestovnú kanceláriu, aby sa vám vidina slnkom zaliatych pláží nerozplynula pred očami a navyše ste neboli ľahší aj o desiatky eur.

Horor v Hurghade! FOTO Hotelový personál urobil mladým z dovolenky peklo, minúty drámy pred odletom

Polícia na svojej facebookovej stránke upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa snažia aj Slovákom vylákať z vrecka peniaze. Stačí vraj dať like na ich stránku "Cestujeme po svete" a zdieľať ich status a môžete sa stať výhercami dovolenky napríklad na Filipínach, v Grécku či na Cypre.

Cestovka tvrdí, že má sídlo v Texase a prilákať sa jej podarilo už 24-tisíc fanúšikov, z ktorých niektorí sa pravidelne zapájajú do zverejnených súťaží. Ako však píše polícia: "Nikto vám dnes nič nedá zadarmo". Stránka si totiž od vás vypýta poplatok.

"Dáme vám zadarmo letnú dovolenku, ale pošlite nám 40 eur. Ďalší podvod a ďalšie tisícky Slovákov, ktoré komentujú statusy tejto stránky, aj ich zdieľajú a potom sa stávajú obeťami podvodu," varovala polícia v pondelok a ľuďom radí: "Ak chcete súťažiť, súťažte s veľkými a známymi značkami, ktoré majú na Facebooku pri svojom názve modrú alebo šedú fajku, ako máme my."

Viac o téme: DovolenkaPodvodCestovná kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu