Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Vakcináciu dnes odštartovali už aj v nemocnici v Liptovskom Mikuláši

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/David Goldman)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 spustili v stredu aj v Liptovskej nemocnici s poliklinikou (LNsP) MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Prvým zaočkovaným zdravotníkom bol námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť a primár chirurgického oddelenia Ján Drobčo. Očkovaciu látku postupne dostanú všetci zamestnanci, ktorí o očkovanie prejavili záujem.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„Tak ako všetky očkovacie centrá, aj my sa budeme držať celoštátneho očkovacieho plánu a v najbližších týždňoch privítame v očkovacom centre aj verejnosť. O možnosti prihlásiť sa na očkovanie budeme priebežne informovať,“ uvádza nemocnica na sociálnej sieti.

Očkovacie centrá vzniknú aj v nemocniciach v Leviciach a Komárne

Nové očkovacie centrá, v ktorých sa bude podávať vakcína proti ochoreniu COVID-19, vzniknú v Nitrianskom kraji aj v regionálnych nemocniciach. Do zoznamu 25 miest ministerstvo zdravotníctva zaradilo i levickú a komárňanskú nemocnicu. Prvé očkovacie látky by do Levíc mali prísť už v stredu. „Okrem toho aj naďalej poskytujeme možnosť dať sa otestovať v mobilnom odberovom mieste bezplatným antigénovým testom, alebo PCR testom na základe vopred objednaného termínu,“ uviedol riaditeľ levickej nemocnice Ján Belanský.

Očkovať sa bude aj v komárňanskej nemocnici. „Pripravujeme sa na očkovanie našich zamestnancov, a to už tento týždeň. V našej nemocnici bude zriadené aj očkovacie miesto pre verejnosť, to však budeme realizovať pravdepodobne až od 11. januára,“ povedal riaditeľ nemocnice v Komárne Miroslav Jaška. Ako doplnil, aj komárňanská nemocnica stále ponúka verejnosti možnosť testovať sa antigénovými i PCR testami.

Viac o téme: NemocnicaOčkovanieVakcináciaPandémiaSlovenskoLiptovský MikulášKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu