Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nechutná provokácia ruskej tenistky: Pozrite, čo má oblečené! Experti aj verejnosť sú pobúrení

Anastasia Potapovová
Anastasia Potapovová (Zdroj: SITA/AP)

INDIAN WELLS - Ruská tenistka Anastasia Potapovová (21) sa postarala o poriadny rozruch na prestížnom americkom podujatí v kalifornskom Indian Wells. Za všetko mohol jej outfit, v ktorom nastúpila na duel tretieho kola proti americkej favoritke a svetovej trojke Jessice Pegulovej (29).

Aktuálne 28. hráčka sveta na duel proti Američanke bez okolkov napochodovala v tričku ruského futbalového klubu Spartak Moskva, čo v časoch pretrvávajúcej ruskej agresie na Ukrajine poriadne pobúrilo tenisovú verejnosť. Viacerí dokonca hovoria o cielenej provokácii, ktorá prišla priamo na americkej pôde. 

"Len pár dní po rozhodnutí Wimbledonu povoliť Rusom a Bielorusom návrat to vyzerá prinajmenšom ako provokácia," reagoval na Twitteri uznávaný novinár Carlos Navarro z Punto de Break. "Máme tu prvý prípad, ktorý treba zvážiť v súvislosti s prijatím Rusov na Wimbledon. Je to dôvod na vylúčenie Potapovovej, alebo ešte nie?," pýta sa poľský novinár Adam Romer, ktorý tiež pripomenul nedávno rozhodnutie omilostenia ruských a bieloruských tenistov. "Potapovová predviedla provokáciu. Konanie ruskej hráčky možno považovať za gesto podpory ruskej vláde v situácii s Ukrajinou," myslí si poľský portál sport.pl. 

Pegulová zápas vyhrala v troch setoch, ale provokačné gesto ruskej tenistky nezostalo bez povšimnutia. "Anastasiu Potapovovú formálne varovala WTA po tom, čo vystúpila v Indian Wells vo futbalovom drese Spartaka Moskva. Nepovažovali to za prijateľné ani vhodné a očakáva sa, že sa to už nebude opakovať,“ informoval britský novinár James Gray na sociálnej sieti twitter.

Viac o téme: RuskoUkrajinaIndian WellsWimbledonAnastasia PotapovováJessica Pegulová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu