Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kamaráti boli na rybačke: Z toho, čo ulovili, sa im podlomili kolená, už nikdy nevleziem do mora!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ALBERNI INLET - Rybársky výlet na Vancouverov ostrov sa po nezvyčajnom stretnutí pre Brooke Sattarovú zmenil na zážitok na celý život. V pasci pripevnenej o loď totiž našla niečo úplne iné ako čakala. Obrovského tvora sa jej podarilo zachytiť na video, ktoré už videli milióny ľudí.

Sattarová počas rybačky s kamarátmi v zálive Alberni Inlet chcela vytiahnuť na palubu ťažkú ​​pascu na krevety. Predpokladala, že bola plná týchto tvorov a splnila si tak svoju úlohu. Keď ju ale začala vyťahovať z vody, objavilo sa niečo, čo vôbec nečakala - obrovská chobotnica, ktorá sa nie a nie pustiť. "Trvalo to dve alebo tri minúty. Potom sa pustila a odplávala," povedala Kanaďanka. 

@brookesirah Today’s catch caught us! The octopus held on for a bit then let go and swam back down. Coolest signt i’ve seen! #pacificoctopus ♬ original sound - brookesattar

Podľa organizácie Nature Conservancy of Canada je osmonoh gigantický najväčším druhom chobotnice s najdlhšou životnosťou. Mäkkýše hlavonožcov sú považované za veľmi inteligentné. Osmonoh zvyčajne dorastá do dĺžky päť metrov a váži 20 až 50 kilogramov. Najväčší, aký bol kedy zaznamenaný, bol dlhý až vyše deväť metrov a vážil neuveriteľných 272 kg.

Brooke zverejnila video na svojom účte na TikToku, kde doteraz zaznamenalo viac ako 44 miliónov videní. Mnohých užívateľov podmorský živočích vydesil. "Nikdy v živote nepôjdem do hlbokej časti oceánu," napísal jeden. "To by ma vystrašilo viac ako žralok. Vyzerá ako kraken," pridal sa ďalší. 

Viac o téme: RybolovRybačkaChobotnicaKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu