Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matku nepustili do klubu, podľa ochranky bola príliš škaredá: To, čo nasledovalo, bolo ešte horšie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANCHESTER - Mal to byť večer, počas ktorého sa chcela len odreagovať. Dostala sa k vchodu do baru, no tam ju zastavili dvaja muži z ochranky. Myslela si, že ju chcú prehľadať tak, ako sa to zvykne robiť, no Britke sa v tomto momente začal kaziť celý večer.

Claire Sidebottomová (39) sa vybrala do podniku Bar Rogue v Manchestri, kde sa odohrala situácia, ktorá skončila až pred súdom. V čase príchodu bola trochu opitá, no ochranka si ju začala doberať kvôli niečomu inému. Vraj bola príliš škaredá na to, aby mohla vojsť dnu. Nemohla uveriť tomu, čo počuje, a preto si dvoch mužov nakrútila na mobil. Začala sa im vyhrážať, že video pošle ich šéfovi, no vtom ju jeden z nich potiahol za kabelku, chvíľu ju držal a potom ju pustil na zem. Počas toho vypadol žene mobil z ruky. Kým sa spamätala, jeden z ochrankárov ho zobral a utekal s ním preč. Bola síce omámená, ale ešte počula, ako sa ozvalo: "Zober to a utekaj!" 

Barmanka prehovorila o najväčšom humuse, ktorý zažila v práci: Pri tomto vás bude napínať

Incident sa odohral vlani 7. februára. Claire odvtedy svoj mobil už nevidela. Najviac ju mrzelo to, že v ňom mala fotky svojej malej dcéry, ktoré už nikdy neuvidí. "Oni mi nevzali len telefón, ale aj spomienky," vyjadrila sa na súde. Polícia, ktorá krádež mobilu vyšetrovala, našla u jedného z podozrivých dva obušky. Christopher Cash (33) sa nakoniec priznal, že Sidebottomovú najprv držal a potom pustil na zem, kým druhý páchateľ jej ukradol telefón. Súd Cashovi nariadil zaplatiť Claire 1000 libier (zhruba 1200 eur). Druhý člen ochranky nečakane zomrel ešte predtým, ako ho stihli obviniť.

Claire sa po súdnom procese vyjadrila nasledovne: "Som rada, že tento muž bol napokon potrestaný, aj keď si nemyslím, že trest je adekvátny. Bol členom ochranky, mal sa starať o ľudí a chrániť ich pred útokmi, šikanou a zlodejmi. Sama som sa však stala terčom šikany. V ten večer som išla von preto, aby som odfiltrovala to všetko zlé, čo sa okolo mňa deje."

Na Cashovu obhajobu, ktorý teraz pracuje ako šofér dodávky, jeho právnička uviedla, že "je to svedomitý džentleman, ktorý sa cíti veľmi zle za to všetko, čo pani Sidebottomovej spôsobil". Povedal, že ju nemali napadnúť fyzicky ani slovne a nemali jej ani ukradnúť mobil. Sudca bol však v tejto veci nemilosrdný a jeho verdikt znel jasne. "Zdá sa mi, že účelom bolo pripraviť pani Sidebottomovú o mobil, v ktorom sa nachádzali dôkazy, ako ste s ňou zaobchádzali. Zneužili ste svoju moc, ktorá vám bola poskytnutá počas výkonu práce." Okrem odškodného pre Claire musel Cash absolvovať aj 120 hodín verejnoprospešných prác.

Viac o téme: BarKrádežOchranka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu