Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Záhradník pri práci narazil na staré fľaše: Zrazu začali dymiť, toto sa potom stalo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAMDEAN - Od skončenia druhej svetovej vojny síce ubehli už desiatky rokov, napriek tomu sa však rôzne vo svete objavujú artefakty z tohto obdobia. Príkladom je vyše štyridsať granátov, ktoré našiel obyvateľ Hampshiru vo svojej záhrade. Miestnych rozrušila silná explózia a dym.

Majiteľ domu v dedine Bramdean v anglickom grófstve Hampshire ani len netušil, čo sa skrýva v jeho záhrade. Oznámil mu to až záhradník, ktorý pri svojej práci náhodou narazil na 42 fosforových granátov z čias druhej svetovej vojny. Pod zemou boli teda schované viac ako sedemdesiat rokov. James Osborne priznal, že spočiatku si neuvedomil, akú vzácnosť jeho záhradník objavil. "Vyzeralo to ako fľaše s mliekom, takže sme ich zdvihli a odložili nabok. Chceli sme v práci pokračovať, no pár z nich začalo dymieť. Mysleli sme, že najlepšie bude zavolať políciu," uviedol. 

VIDEO Chlapec (6) šiel do záhrady pátrať po skamenelinách: Pri kopaní narazil na neskutočný objav

Na miesto dorazilo päť sanitiek, hasiči a tím špecializovaný na zneškodňovanie bômb, ktorý výbušniny odpálil. Hluk a dym šokovali normálne pokojnú dedinu. Polícia sa preto obrátila na sociálne siete, aby upokojila miestnych obyvateľov.

"Ak žijete alebo ste cestovali cez oblasť Bramdean dnes večer okolo 19:40 a počuli ste veľký výbuch, nezľaknite sa. Bol to tím na likvidáciu vojenských bômb, ktorý vykonal kontrolovaný výbuch niekoľkých granátov z druhej svetovej vojny," informovala polícia na Twitteri. 

Viac o téme: GranátDruhá svetová vojna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu