Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Muž sa chcel vyhnúť karanténe: Tajný prechod cez hranice ho takmer stál život!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - Pastier sobov zachránil cez víkend v Nórsku muža, ktorý sa dostal do ťažkostí, keď sa v zlom počasí pokúsil na lyžiach prejsť do krajiny zo Švédska. Nór sa prekonaním hôr na hranici snažil obísť opatrenia proti šíreniu koronavírusu, ktoré nariaďujú cestujúcim smerujúcim do Nórska predložiť negatívny test a následne absolvovať desaťdňovú karanténu v hoteli.

"Chcel sa vydať do Nórska pre nejaké dokumenty a potom sa zase vrátiť do Švédska, kde sa podieľa na stavebnom projekte," uviedol Trond Helge Rönning zo záchranárskej skupiny Norske Folkehjelp. "Aby sa vyhol karanténe, rozhodol sa prekročiť hranicu cez hory," dodal Rönning z dediny Tydal, ležiacej pri hraniciach so Švédskom. 

Muž sa chcel vyhnúť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

Agentúra AFP informuje, že celkovo mal spomínaný muž vo veku medzi 50 a 60 rokov v pláne absolvovať 40 kilometrov v ťažkom teréne. Po 25 kilometroch cesty ho v sobotu zastihlo zlé počasie. Nakoniec ho zachránil miestny chovateľ sobov, ktorý ho odovzdal dvom rybárom pri neďalekom jazere. Tí sa o neho postarali dovtedy, kým neprišli záchranári. "Bol premočený a prechladnutý," vyhlásil jeden z nich. Nór sa za svoje konanie neospravedlnil a pôsobil nahnevane. Kvôli porušeniu pandemických pravidiel ho zadržala polícia. 

Viac o téme: KaranténaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu