Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Kňaz s rúškom na tvári čítal kázeň, no zrazu prestal: Veriaci sú z toho, čo sa stalo, v šoku

(Zdroj: Twitter/Chidi Odinkalu)

DOUALA - Na Twitteri sa objavilo video, ktoré zachytáva smrť kňaza priamo počas jeho kázne. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa necítil dobre. V jednom momente však stíchol a o pár sekúnd neskôr sa zrútil na zem. Už mu nebolo pomoci.

Kňaz, známy ako Reverend Jude, pôsobil ako duchovný riaditeľ Kamerunského združenia katolíckych mužov. Jeho smrť bola zachytená na videu, ktoré zdieľal na Twitteri právnik a bývalý riaditeľ nigérijskej Národnej komisie pre ľudské práva Chidi Odinkalu. Reverenda na ňom vidno rečniť pred veriacimi počas omše, ktorá sa konala v meste Douala na pobreží. Stál na pódiu a na tvári mal ochrannú masku. V istom momente si však spravil dlhšiu pauzu. Prevrátil očami a spadol na zem.

Ostatní duchovní, ktorí sedeli za pódiom, mu okamžite pribehli na pomoc. Veriaci ostali v šoku, v sále bolo počuť hlasné vzdychnutie. Privolaní lekári už ale, bohužiaľ, Juda nedokázali oživiť a skonštatovali jeho smrť. "Reverend Jude viedol kázeň počas omše, keď sa mu to stalo. RIP," napísal Odinkalu na Twitteri. 

Nie je známe, či zosnulý kňaz trpel nejakými zdravotnými problémami. V komunite však jeho smrť spôsobila obrovský smútok. "Nech odpočíva v pokoji a nech mu Pán, ktorému slúžil, dopraje večný odpočinok vo svojom kráľovstve," napísal jeden užívateľ. 

Viac o téme: KňazOmša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu