Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jazda benátskou gondolou bude drahšia: Dôvod zvýšenia cien by ste nečakali ani náhodou!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BENÁTKY – Jazda v gondole po niektorom z benátskych kanálov bude pre turistov o niečo drahšia, pretože jedna loď smie po novom viezť maximálne päť pasažierov namiesto predchádzajúcich šiestich. Asociácia gondolierov nové pravidlá zdôvodnila obavami o bezpečnosť, pretože podľa nej turisti často trpia nadváhou a preťaženým gondolám potom hrozí potopenie. Napísala o tom agentúra AFP.

„S turistami z niektorých krajín to je, ako by sme nakladali do lode bomby. Keď sme plní, tak sa trup potopí a dovnútra sa dostane voda,“ povedal denníku La Repubblica Raoul Roveratto z gondolierskej asociácie. „Vyplávať s viac ako pol tonou mäsa na palube je nebezpečné,“ dodal.

Biológ zverejnil VIDEO z Benátok a uchvátil celý svet: Pozrite sa, čo plávalo v kanáli!

Tiež Roberto Luppi, bývalý šéf spolku gondolierov, sa domnieva, že stúpajúca priemerná váha cestujúcich je veľký problém. Ponor štíhlych lodí je potom príliš veľký a z rovnováhy ich môže vychýliť aj tradične silná lodná premávka na frekventovaných kanáloch.

Benátky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jedna jazda gondolou stojí 160 eur a zníženie maximálneho počtu pasažierov bude znamenať, že jedna jazda bude pre každého záujemcu o niečo drahšia a že gondolieri budú mať viac práce. Asociácie navyše rozhodla, že počet licencií pre gondolierov sa zvýši zo 433 na 440 a že potomkovia z tradičných gondolierskych rodín už nebudú musieť kvôli jej získaniu skladať teoretické skúšky.

Viac o téme: BenátkyJazdaGondoly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu