Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dvoch turistov (32, 35) vyhodili z Benátok! POZOR, podobnej chyby sa môžete dopustiť aj vy

V pozadí most Ponte di Rialto Zobraziť galériu (2)
V pozadí most Ponte di Rialto (Zdroj: benátky,pokuta,turisti)

BENÁTKY - Tvrdý postoj zaujala mestská polícia v Benátkach voči dvom nemeckým turistom, ktorí si historickú časť mesta pomýlili s kempom. Muž a žena sa tak kvôli troche kávy, ktorú si pripravili na schodíkoch pod známym mostom Ponte di Rialto, dostali na zoznam nežiaducich návštevníkov a zaplatili mastnú pokutu.

Predstavitelia Benátok zaviedli opatrenia, ktoré by mali ochrániť mesto pred obrovskou vlnou turistov spoplatnením vstupu, ktorého výška bola stanovená na 10 eur. Zároveň sprísnili pravidlá pre návštevníkov a týmto spôsobom sa snažia vo zvýšenej miere chrániť pamiatky a zákutia historických častí mesta.

A ako sa zdá, domáci obyvatelia veľmi citlivo vnímajú to, čo sa v ich meste deje a neznesú, ak niekto nedodržuje pravidlá. Podobne pohoršene reagovali aj v prípade dvojice zahraničných turistov vo veku 32 a 35 rokov, ktorí si na schodoch priamo pod mostom Ponte di Rialto rozložili varič s hrnčekmi a pripravovali si tam kávu. Ak to mal byť spôsob, ako ušetriť, tak nevolili príliš šťastne. Káva sa im totiž poriadne predražila a za porušenie pravidiel slušného správania im bola udelená pokuta. Konkrétne muž musel zaplatiť 650 eur a žena 300 eur. 

Dvoch turistov (32, 35)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: benátky,pokuta,turisti)

"O všetkom informovali mestskú políciu miestni obyvatelia," uviedol starosta Benátok Luigi Brugnaro. Obom turistom bol okrem peňažnej pokuty udelený aj zákaz vstupu do mesta. Zároveň z neho museli okamžite odísť. 

Nemci posprejovali Karlov most: 100-tisícová pokuta pre každého a vyhostenie z krajiny

Zákony o verejnom slušnom správaní boli zavedené po tom, ako sa obyvatelia sťažovali na nevhodné správanie turistov v meste, ktoré patrí do svetového dedičstva UNESCO. Na území Benátok je preto zakázané potápanie v kanáloch a kúpanie vo fontánach. V uliciach tiež nesmie nikto chodiť naboso alebo s odhalených hrudníkom. "Chceme, aby k nášmu mestu pristupovali všetci s úctou. Želáme si, aby boli jeho ulice príjemným a bezpečným miestom pre tých, ktorí si chcú vychutnať jeho atmosféru a oddýchnuť si. Všetky priestupky zahraničných turistov už oznamujeme veľvyslanectvám a konzulárnym úradom," dodal Brugnaro. 

Viac o téme: BenátkyTuristiPokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu