Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Biológ zverejnil VIDEO z Benátok a uchvátil celý svet: Pozrite sa, čo plávalo v kanáli!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/RTÉ News)

BENÁTKY - Užívateľov internetu, ktorí sú v čase koronavírusovej krízy hladní po pozitívnych správach, uchvátil taliansky biológ, ktorý zverejnil zábery medúzy plávajúcej v jednom z benátskych kanálov. Voda v meste je teraz kvôli takmer nulovej lodnej prevádzke nezvyčajne čistá a do inokedy zakalenej lagúny si našli cestu aj živočíchy, ktorí tu bežne nevidieť, napísal britský denník The Independent.

"Vďaka netradičnému pokoju v benátskych kanáloch a vďaka neprítomnosti plavidiel táto medúza plávala v priezračnej vode v blízkosti mosta Batteri a vyzeralo to, ako by sa kĺzala medzi neskutočne nehybnými odrazmi budov," napísal na Instagramu Andrea Mangone. Medúza pritom bola len jedným zástupcom pestrej fauny, ktorú pod hladinou nakrútil. 

Biológ zverejnil VIDEO z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/RTÉ News)

Minulý mesiac získali na sociálnych sieťach obrovský ohlas správy o tom, že do náhle pokojných vôd pri Benátkach sa vrátili delfíny. Časopis National Geographic ale potom správu vyvrátil ako podvrh. Údajné zábery zo severotalianskeho mesta totiž v skutočnosti vznikli v Cagliari na Sardínii, teda stovky kilometrov od Benátok.

Viac o téme: MedúzaBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu