Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík (27) si kúpil svoju milovanú brokolicu: Odporný nález na FOTO... našiel ho v ďalších dvoch!

(Zdroj: Twitter/Sam Darlaston)

LONDÝN - Mladík z Londýna ostal šokovaný po tom, ako našiel v brokolici z obchodu niekoľko húseníc. Rozhodol sa však, že ich nevyhodí ani nezabije, ale bude sa o ne starať až dovtedy, kým sa z nich nestanú motýle.

Rozhlasový moderátor Sam Darlaston si pred časom kúpil v hypermarkete svoju obľúbenú brokolicu. Ešte predtým, než ju doma odbalil, si všimol, že je v nej húsenica. Rozhodol sa, že si ju nechá ako "domáce zvieratko". Neskôr poprosil kamaráta, aby mu kúpil ďalšiu brokolicu. Situácia sa zopakovala, ale s tým rozdielom, že v nej našiel až päť húseníc. Mladík sa teda opäť vybral do obchodu a kúpil tretiu brokolicu. A čo sa nestalo - bola tam ďalšia húsenica, čiže dokopy ich nazbieral už sedem. Poputovala rovno do škatuľky s ostatnými.

Húsenice dostali mená - Broc, Ollie, Cedric, Carlos, Croc, Janine a Slim Eric. Sam chcel počkať, dokým sa z nich nestanú motýle. Ich vývoj pravidelne dokumentoval na Twitteri. Z troch sa už stali motýle, ostatné štyri sú stále zakuklené.

Ich majiteľ je prekvapený, že sa im tak darí. Myslel si totiž, že u neho neprežijú. "Niekde som čítal, že húsenice žerú len svoju hostiteľskú rastlinu. A keďže doma brokolicu nepestujem, nechal som si kúsok z tej z obchodu a dal ju k nim do krabičky. Zafungovalo to," hovorí 27-ročný Londýnčan, ktorý húseniciam vo svojej obývačke vytvoril mini ekosystém, aby prežili. Niektorým sa ale podarilo odplaziť preč; jedna skončila pri vonnej tyčinke, druhá pod svietnikom.

Darlaston priznal, že jeho skúsenosť s brokolicou mala negatívny vplyv na jeho mamu, ktorá sa ju odvtedy bojí jesť. Hypermarket Samovi vrátil za kúpenú zeleninu peniaze a prisľúbil, že prijme opatrenia, ktoré zabránia, aby sa v budúcnosti stalo niečo podobné. On si z toho ale ťažkú hlavu nerobí. "Veď je to príroda a aspoň to dokazuje, že výrobca nepoužíva veľa pesticídov," dodal. 

   

Viac o téme: HúsenicaBrokolica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu