Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladíkovi zmodreli nohy, utekal do nemocnice: Keď sa dozvedel diagnózu, išiel sa prepadnúť od hanby

Mark Shrayber
Mark Shrayber (Zdroj: Facebook/Mark Shrayber)

SAN FRANCISCO - Skúsenosť Marka Shraybera zo San Francisca zabáva užívateľov Twitteru, hoci na začiatku rozprávania nepôsobí jeho príbeh veľmi optimisticky. Zdravotné problémy, o ktorých hovorí v úvode, totiž neveštia nič dobré a spájajú sa s nebezpečnými diagnózami. Tie sa však našťastie mladíkovi vyhli. Po vyslovení "diagnózy" v ambulancii sa dostal do poriadne trápnej situácie.

Určite sa nájdu aj vo vašom okolí hypochonderi, ktorí neprimerane sledujú svoj zdravotný stav a akýkoľvek problém spájajú s diagnózami zverejnenými na internete. Podobná situácia nastala aj v živote Marka, ktorý si nedávno všimol, že mu zmodreli nohy. Gúglil na internete a dostal silné podozrenie, že je vážne chorý. Radšej preto zašiel k lekárovi. Diagnóza, ktorú mu stanovil lekár, ho potešila a strápnila zároveň. Nebol totiž vôbec chorý, len si jednoducho nevypral nohavice. "Bál som sa, že mám vážnu trombózu žíl. A nakoniec úplne stačilo, že som si vypral džínsy a bolo po chorobe," sype si popol na hlavu Shrayber, ktorému nohy sfarbili nové rifle. 

Zatiaľ čo sa niektorí užívatelia zabávali na jeho "nešťastí", veľa z nich uviedlo, že po vlastnej autodiagnostike zažili podobné trapasy. "Prešla som fázou, v ktorej som sa obávala, že mám nádor na mozgu,  lebo všetko, čo som si uvarila, mi chutilo ako mäta pieporná. Nakoniec som zistila, že sa mi do hrncov omylom vylial extrakt z tejto bylinky, zaschol mi tam a ja som si to nevšimla," uvádza jedna žena. "Chcela som vziať k lekárovi moje šesťmesačné dieťa, pretože malo purpurové chodidlá. Až neskôr som zistila, že v ten deň s ním robili odtlačky chodidiel a nepovedali mi to," napísala ďalšia mamička. 

Viac o téme: Hypochonder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu